Tgrt Haber

Meral Akşener partisindeki muhaliflere meydan okudu!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
14 Haziran 2023 09:42 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 09:49
Meral Akşener partisindeki muhaliflere meydan okudu!
meral akşener,iyi parti,seçim,kurultay

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kurultay öncesinde partisindeki muhalif isimlere “hodri meydan” dedi. Kendisine muhalif olan isimlere “aday olun” çağrısı yapan Akşener’in sözleri sonrasında partideki isimlerin ne yönde karar vereceği merak konusu oldu. 

Seçim süreci geride kaldı. Ancak seçim sonrası muhalefette iç hesaplaşma başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘istifa’ sözlerinin ardından İYİ Parti de kurultay heyecanı yaşanıyor. 24 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek olan kurultayda Meral Akşener’in karşısına parti içindeki muhaliflerden birinin aday çıkması bekleniyor.

MUHALİF İSİMLER HAREKETE GEÇTİ

Seçimlerin sonrasında partinin ağır baş isimleri Aytun Çıray ve Ahat Andican gibi isimlerin istifası sonrasında muhalif isimlerin harekete geçtiği iddia edildi. İyi Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Etkem Baykal, Ortak Akıl Platformu kurulduğunu duyurdu. Baykal, "Taleplerin muhataplarınca dikkate alınacağını ummaktayız. Dikkate alınmaması halinde, önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir KADRO ve GENEL BAŞKAN adayı ile yola devam edeceğimizi TÜRK milletine saygı ile duyururuz." dedi.

AKŞENER RESTİ ÇEKTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde genel merkez ek binasında GİK üyeleriyle bir araya geldi. Seçim sürecini değerlendiren Akşener görüş alışverişinde bulundu. Bazı üyeler, Akşener’e, “200 kişi olan Kurucular Kurulu’nun istifalar nedeniyle 131’e düşmesinden endişe duyduklarını” iletti.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre gergin geçtiği belirtilen toplantıda, Akşener’e muhalif isimlerin kurultayda Akşener’in karşısına aday çıkarmak istediği öğrenildi.
Akşener’in ise muhalif üyelere, “Karşıma isteyen çıkabilir, ben adayım.” sözleriyle cevap verdiği kaydedildi.

 

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...