Tgrt Haber

Meral Akşener’den masayı devirecek rest: Ya HDP ya biz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Habertürk
06 Eylül 2022 10:18 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 10:31
Meral Akşener’den masayı devirecek rest: Ya HDP ya biz
İYİ Parti,Meral Akşener,HDP,rest

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık’ çıkışına dair açıklamalarda bulundu. İYİ Parti lideri Akşener, CHP’ye rest çekerek “HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” dedi.

CHP’li Gürsel Tekin’in katıldığı bir televizyon kanalında ‘HDP’ye bakanlık verebiliriz’ sözleri Millet İttifakı ve 6’lı masada büyük bir krize neden oldu. İYİ Partili isimler peş peşe yaptıkları açıklama ile Tekin’in sözlerine tepki gösterirken bu isimlere bazı CHP’liler de katıldı.

GÜRSEL TEKİN: KİM BANA HAD BİLDİRECEK?

Sözlerine açıklık getirmek üzerine bir televizyon kanalına katılan Gürsel Tekin, geri adım atmadı ve kendisine yöneltilen ‘had bildirme’ sözlerine tepki gösterdi. 40 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyen Tekin, “Kim bana had bildirecek? Bana tek had bildirecek insan CHP’nin kurumsal Genel Başkanı’dır” ifadelerini kullandı.

TEKİN’İN SÖZLERİNE AKŞENER’DEN CEVAP

Söz konusu tartışmalar sonrasında İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener’in nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu. Habertürk’te yer alan habere göre Akşener 6’lı masaya resti çekti. Birçok il başkanı ile toplantı yaptığı sırada Gürsel Tekin’in sözlerine değinen Akşener, HDP’nin kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti.

“BİZİM OLDUĞUMUZ MASADA HDP OLMAZ”

Akşener, "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...