Tgrt Haber

Meral Akşener'den emekliye ek zam yorumu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 11:56 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 12:11
Meral Akşener,,Emekli,Maaş,Zam

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi çağrısında bulundu. Akşener, "Sayın Erdoğan, emeklilerimiz üzerindeki ağır yükü kaldırın. Kök maaş işinden vazgeçin" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonların merakla beklediği ek zam müjdesini verdi. Kök maaş zammı yüzde 11,68 refah payı ile yüzde 49,25 olarak uygulanacak. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL olacak. 

Memur emeklisi ile Bağ-Kur ve SSK emeklisi arasında oluşan 11,68’lik zam farkı tartışmalara neden olurken hükümet yeni bir düzenlemeye gitti. Bakan Işıkhan şu ifadeleri ek zam hakkında şu ifadeleri kullandı: 

"Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun"

"KÖK MAAŞ İŞİNDEN VAZGEÇİN"

Bakan Işıkhan'ın açıklamasından sonra partisinin grup toplantısında konuşan  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den emekli yapılan ek zamla ilgili bir yorum geldi. Akşener emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi çağrısında bulunup, "Sayın Erdoğan, emeklilerimiz üzerindeki ağır yükü kaldırın. Kök maaş işinden vazgeçin" dedi. 

Meral Akşener'den emekliye ek zam yorumu

"HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜLEŞEN BİR TABLO"

Akşener'in konuya ilişkin konuşmasında satır başları:

Tam 3 yıldır; iktidara bu soruyu soruyoruz! Tam 3 yıldır; bu garabete, bir an önce, son verilmesini istiyoruz! Tam 3 yıldır; “Emekli maaşlarını, asgari ücretle eşitleyin.” çağrısını yapıyoruz. Ama bu 3 yılın sonunda; Bırakın, iktidar tarafından bir adım atılmasını; emeklilerimiz için, her geçen gün, daha da kötüleşen bir tabloyla, karşı karşıyayız.

2002 yılında, en düşük emekli maaşı, asgari ücretin, 1.3 katıyken; bugün, yüzde 60'ına düştü…10 yıl önce, asgari ücret, 850 lirayken; en düşük emekli maaşı, 1050 liraydı. Bugün ise; asgari ücret, 17 bin liraya çıktı; ama en düşük emekli maaşı, 10 bin lirada kaldı.

Meral Akşener'den emekliye ek zam yorumu

"YOKSULLUK SINIRI 47 BİN LİRA OLMUŞ..."

Daha 10 yıl önce; asgari ücretin, yüzde 24 üzerinde maaş alan emeklilerimiz; bugün, asgari ücretlinin, neredeyse yarısı kadar maaş alıyor. Memlekette açlık sınırı, 14 bin 431 lirayı bulmuş; Yoksulluk sınırı, 47 bin 9 lira olmuş; İktidar ise; en düşük emekli maaşını, 10 bin lira yapmakla övünüyor… Gerçekten ibretlik…

Sayın Erdoğan; Emeklilerimizin üzerindeki ağır yükü, derhâl kaldırın. En düşük emekli maaşını, bir an önce, asgari ücret seviyesine çıkartın. En düşük emekli maaşında yapılan artışlardan, tüm emeklilerimizin, faydalanmasını sağlayın. Kök maaş işinden, derhal vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden ve yüksek günle prim ödeyenleri, daha fazla cezalandırmayın.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...