Tgrt Haber

Meral Akşener'den Karadeniz gazında 10 bin çalışanı üzecek Rusya iddiası

21 Nisan 2023 19:18 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 23:34
Meral Akşener'den Karadeniz gazında 10 bin çalışanı üzecek Rusya iddiası
Meral Akşener,iyi parti,karadeniz gazı,BOTAŞ,putin,erdoğan

Son dakika haberi: Karadeniz gazı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle devreye alındı. Erdoğan’ın iki müjdeyi kamuoyuyla paylaştığı törenle ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den dikkat çeken çıkış geldi. Çoğu TPAO çalışanları olmak üzere yabancı şirketlerin personellerin de bulunduğu 10 bin çalışanın aylarca süren emeklerine rağmen Meral Akşener, Rus lider Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım imasında bulunması tepkilere yol açtı.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. Milyonlarca vatandaş gerek Cumhurbaşkanı gerek ise 28.Dönem Milletvekili tercihini gerçekleştirilecek. Kritik seçimler öncesinde adaylar ve partiler çalışmalarını hızlandırırken Türkiye’nin enerji alında dışa bağımlı olmaktan kurtaracak adımlardan biri olan Karadeniz gazından herkesi mutlu edecek haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün düzenlenen törenle Zonguldak Filyos'ta Karadeniz gazının devreye alındığını belirtti.

ERDOĞAN ÇİFTE MÜJDEYİ VERDİ

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın aylık 25 metreküpe denk gelen evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Önümüzdeki 1 ay da tüm konutlardaki doğal gaz kullanımından ücret almayacağız" müjdesini verdi. Ancak bu müjdeyi gölgeyen bir ima tartışmalara yol açtı. Akşener çoğu TPAO çalışanları olmak üzere yabancı şirketlerin personellerin de bulunduğu 10 bin çalışanın aylarca süren emeklerini adeta görmemezlikten gelerek Rus lider Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardım imasında bulundu.

AKŞENER: DİLİYORUM KARADENİZ GAZIDIR…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Eğer Karadeniz gazının Türkiye'ye gelip evlere verildiği konusu gerçekse çok mutlu oluruz. Gerçekten çok mutlu oluruz. Türkiye'nin önemli bir meselesinin hallolduğunu düşünüp biz iktidara geldiğimizde de bunu devam ettiririz. Dolayısıyla mutlu oluruz. Ama inşallah Putin'in BOTAŞ'ın borçlarını ertelemesinden kaynaklanan yine Putin'den yapılan bir kıyak değildir. Çünkü bir çok şey yalan çıktığı için hafif bir şüpheye doğru gidiyor insan devamlı aldatılınca ama umuyorum, diliyorum Karadeniz gazıdır. Biz de onun devamını sağlayacağız daha geniş olarak" dedi.

 

Kaynak: Fox
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...