Tgrt Haber

Son dakika! MHP lideri Devlet Bahçeli’den Kurban Bayramı'nda "yerel seçim" vurgusu!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
28 Haziran 2023 08:08 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 08:57
MHP,devlet bahçeli,yerel seçim

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu. Yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan Bahçeli, "Siyasi partilerin odak noktası artık yerel seçimler olmuştur. Genel seçimler tamamlanmıştır, tartışmalar son bulmuştur" ifadeleri kullandı

Kurban Bayramı’nın ilk gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Kabrin başında dua okuyan Bahçeli çiçek bıraktıktan sonra kameraların karşısına geçti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri herkesin Kurban Bayramı’nı tebrik ederken deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diledi.

Bahçeli’nin açıklamalarında öne çıkanlar;

2023 yılının ilk 6 ayında hüzünlü, sevinçli günler de yaşanmıştır. Bunların başında 6 Şubat tarihinde 100 yılın felaketi olarak nitelendirilen 11 ili kapsayan 50 bini aşkın vatan evladının şehit olduğu acılı günlerden geliyoruz. 2 önemli olay da yaşanmıştır. 2 önemli olay da yaşanmıştır. 14 Mayıs'ta yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri. 28 Mayıs'ta yaşanmış olan Cumhurbaşkanlığı seçimi. Siyasi istikrarın devamında yarar vardır. Seçimler bitmiştir, tartışmalar son bulmuştur. Ancak önümüzdeki günlerle ilgili bir başka deyişle 2023'ün ikinci altı 6 ayı ile 2024'ün ilk 6 ayında iki önemli olay yaşanacaktır.

YEREL SEÇİMLERİ HATIRLATTI

Siyasi partilerin, en az 2 en fazla 3 yıl içerisinde olağan kongrelerini yapma konusudur. Bütün siyasi partilerimiz bu süreci tamamlamak durumundadırlar. İkinci önemli olan ise 2024'te yapılacak olan seçimlerdir. Bu seçimler de milletimiz açısından çok önemlidir. Siyasi istikrar merkezi yönetimde sağlanmış ise onun toplumsal dengesini kuracak yerel yönetimin önem kazandığını herkes görmelidir. Siyasi partilerimiz 31 Mart 2024'te yapılacak seçimlere hazırlamak durumdadır.

Son dakika! MHP lideri Devlet Bahçeli’den Kurban Bayramı'nda

"RUS RULETİNİ PUTİN KAZANMIŞTIR"

Türkiye’nin birçok olaylarla da karşı karşıya kaldığını vurgulayan Bahçeli, “Çevremizde sıcak iklimler vardır. Bu iklimler hala Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş olarak kendini göstermektedir. Bu dönem içerisinde bayram münasebetiyle temennimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın en kısa süre içerisinde barış yoluyla sonlandırılması meselesidir. Küresel güçler boş durmamaktadır. Zaman zaman şahit olduğumuz olaylar olmaktadır. Bunlardan bir tanesi Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken barış yolunda BM başta olmak üzere, bütün batı ülkeleri destek verip gayret göstermesi gerekirken şimdi Rusya’da yeni yeni olayların gelişmesine de fırsat verebilecek tarzda sakinlik ve durgunluk göstermektedirler. Bugün Rusya’da bir Rus ruleti oynanmıştır. Bu Rus ruleti önemlidir ve bu rulet, Putin’in kazanmasıyla son bulmuştur. Bundan sonra bu savaş ortamında kimse heves etmesin. Dünya’da barışa, birliğe, mutluluğa, sevgi ve saygıya ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

MHP'DEKİ KURULTAY SÜRECİ

Bir gazetecinin 2024’de yapılacak MHP Kurultayı’nın öne çekilme ihtimalini sorması üzerine Bahçeli, “Arkadaşlarımızla bu konuda seçimi de düşünerek, ötelemeyeceğimize göre erken mi yapalım yoksa zamanında mı yapalım. Erken yapalım dersek, seçimin başladığı tarihten önce olması lazım. Zamanında dersek de biz daha evvelden 18 Mart 2018’de yapacağımız için şimdi 17 Mart 2024 Pazar’a denk geliyor. 17 Mart 2024 yılında kurultayımızı da yapmak durumundayız” dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına ilişkin soruya ise Bahçeli, “Onlar bizim gündemimizde yoktur. İhanetin serbestliği olmaz” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...