Tgrt Haber

Bahçeli’den AYM’ye sert tepki: PKK ve FETÖ’cülerin can simidi oldu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
14 Kasım 2023 10:39 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 19:08
devlet bahçeli

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında AYM ile Yargıtay arasındaki krize değinen Bahçeli, Yargıtay'a sahip çıktı. Bahçeli, "AYM hainleri hak ihlali kararıyla ödüllendiriyor. PKK ve FETÖ üyelerine can simidi uzatan AYM'dir. Böyle giderse Fetullah Gülen ve Murat Karayılan'a da hak ihlali kararıyla kucak açacaktır." sözleriyle AYM'ye tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Bahçeli, "Netanyahu katliamları aralıksız sürdürme mesajı verdi. İsrail aciz ve korkaktır. Hastane bahçesine füze atılması da vahşettir" dedi. Yargıtay'a sahip çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bize göre Yargıtay 3. Dairesi, görevinin gereğini eksiksiz yapmıştır. Sorun yumağının merkezinde AYM'nin lekeli kararları bulunmaktadır. AYM hainleri hak ihlali kararıyla ödüllendiriyor. PKK ve FETÖ üyelerine can simidi uzatan AYM'dir. Böyle giderse Fetullah Gülen ve Murat Karayılan'a da hak ihlali kararıyla kucak açacaktır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi hazırlık sürecini dolu dolu geçireceğiz. Ara sıra keyfi isterse boş zamanlarında İstanbul'a uğrayan büyükşehir belediye başkanlarını evine göndereceğiz. Merkezi yönetimle yerel yönetimler tek ses tek yürek olacak. Belediye kaynaklarını bölücülere sevk edilenlerden milletimiz mutlaka hesap soracak. 

CHP ve HEDEP yönetimindeki diğer illeri Cumhur İttifakı'yla birleştireceğiz. Merkezi yönetimle yerel yönetimler tek ses olacak. Zillet ittifakının ayak oyunları sona erecek.

Çalışmaktan yorulmayacağız. Vatan ve millet sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Hiç kimseyi öteki görmüyoruz, ötekileştirmiyoruz. Milletimizin tüm güzelliklerini sahipleniyoruz. İnançla mücadelemizi yapıyoruz. Mevlana'nın dediği gibi: Aşk nasip işidir, hesap işi değil, aşk adayıştır, arayış değil. Boş aslan yatağında tilki gibi kuyruk sallayanlara gülüp geçiyor, işimize bakıyoruz.

Cumhur İttifakı varsa umut vardır. Türkiye Yüzyılı hedefleri hayata geçecektir. 

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

İsrail askerleri bebek, kadın, yaşlı demeden katliam gerçekleştiriyor. Netanyahu katliamları aralıksız sürdürme mesajı verdi. İsrail aciz ve korkaktır. Hastane bahçesine füze atılması da vahşettir.

Esas olan çatışmalara ara verilmesi değil kalıcı ateşkesin sağlanması barışın kökleşmesidir. AB'nin çağrılarının da inandırıcılığı yoktur. 

Riyad'da İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplandı. Riyad'daki görüşleri saygı görüp öne çıkan Sayın Cumhurbaşkanımız kadar dürüst, ilkeli ve samimi fikir belirten hiç kimse olmamıştır. Peki Gazzeli bebeklerin canlarına ne zaman sahip çıkılacaktır? Bu ataletin kaynağı nedir? Gazzeli mazlumlar kirli su için hayatta kalma mücadelesi verirken kaymak tabakanın vicdanı yerinde midir? Netanyahu Arap ülkelerine "Çıkarlarınız için sessiz kalın" demiş.

Korkak bin defa, kahraman ise bir defa ölür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kimseye eyvallahı yoktur. Zulme sessiz kalmak aynı zamanda ortak olmak demektir. Herkes sussa da biz susmayacağız. Siyonizme sonuna kadar tepki göstereceğiz.

İlk olarak İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların durması ve insani yardım koridorlarının açılması şarttır. Derhal ateşkes sağlanmalıdır. İsrail tazminata mahkum edilmelidir. Netanyahu savaş suçlarından Lahey'de yargılanmalı.

"RAPORU YIRTIP ATIYOR YA DA KAĞITTAN UÇAK YAPIP KENDİLERİNE İADE EDİYORUZ"

AB Komisyonu ülkemize karşı yine ön yargılı tutumunu teyit eden sakat bakışını bir kez daha gösterdi. AB Komisyonu’nun 2023 Türkiye Raporunu yırtıp atıyor ya da kağıttan uçak yapıp kendilerine aynen iade ediyoruz.

AYM-YARGITAY GERGİNLİĞİ: KRİZ UMANLAR AVUÇLARINI YALAYACAK

AYM ile Yargıtay arasındaki anlaşmazlık ve gerilim hali bir defa hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından hiç de arzu etmediğimiz bir durumdur. Ancak bir kahırdan umuyorum ki lütuflar doğacaktır. En son yaşanan AYM ile Yargıtay arasında cepheleşmeye ve suç duyurusuna kadar varan süreç bir devlet veya rejim krizi değil. Böyle göstermek isteyen siyasi partilerin sefil bir uydurması, kuruntusudur. Kriz düşü kuranlara, kriz ayini yapanlara açık söylüyorum ki avuçlarını yalayacaklar, hevesleri de kursaklarında kalacak.

"GEREKEN TBMM'DE YAPILMALI, KONU KAPANMALI"

AYM adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır. AYM'nin bireysel başvuru incelemelerinde hukuk ve toplum düzenini tahrip edecek kararlar alması yasa ve anayasa koyucunun iradesini yok sayması, hatta anayasa hükümlerini işlevsiz hale getirmesi bir sürüklenme halidir. Kararın gereği neyse TBMM'de yapılmalı, konu derhal kapanmalıdır. AYM süper temyiz kurumu değildir, Gazi Meclis AYM'nin vesayeti altında değildir. Bize göre Yargıtay görevini eksiksiz yapmıştır.

Mecliste oturma eylemi yapan güruhun Yargıtay'a laf etmesi küstahlıktır, hadsizliktir, seviyesizliktir. Sokak çağrısı yapanlar, karanlığa hizmet eden vicdansızlardır. Oturanlara sesleniyorum, siz oturmaya devam edin, Türk milleti size Osmanlı şamarını vura vura 31 Mart'ta kaldırmasını da bilecektir. Ortada yargı krizi değil, bal gibi AYM'nin yetkilerini aşarak yargısal aktivizmi vardır ve bu kesindir. AYM yetki alanını genişleterek TBMM'ye ve diğer yüksek yargıya parmak sallamaktadır.

AYM hainleri hak ihlali kararıyla ödüllendiriyor. PKK ve FETÖ üyelerine can simidi uzatan AYM'dir. Böyle giderse Fetullah Gülen ve Murat Karayılan'a da hak ihlali kararıyla kucak açacaktır.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...