Tgrt Haber

6 muhalefet partisinden üçüncü zirve: Gündem ‘yeni seçim yasası’

19 Mart 2022 14:01 - Güncelleme : 19 Mart 2022 14:09
6 muhalefet partisi üçüncü kez bir araya geliyor

6 muhalefet lideri 27 Mart’ta Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde yeniden bir araya gelecek. Seçim kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi görüşmenin ana gündem başlıkları arasında yer alacak. İşte o görüşmenin detayları...

6 muhalefet partisi üçüncü kez bir araya geliyor

Muhalefet partilerinin 6 genel başkanı, 27 Mart’ta Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde bir kez daha buluşacak. Toplantının en önemli gündem başlığı seçim kanununda değişiklik öngören yasa teklifi olacak.

Altı muhalefet partisinin genel başkanı ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğindeki çalışma yemeğinde bir araya gelmişti. Liderler parlamenter sisteme dönüş mutabakat metninin imza töreninde ikinci kez buluşmuşlardı. Yürütülen temas trafiği kapsamında çalışma yemeklerinin devamına karar verilmişti.

EV SAHİBİ BABACAN

Bu çerçevede mart ayı buluşmasına Deva Lideri Babacan ev sahipliği yapacak. Babacan, 27 Mart Pazar günü akşamı çalışma yemeğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ağırlayacak. Liderler 27 Mart buluşmasından önce yapacakları telefon görüşmelerinde de, çalışma yemeğinde ele alınacak gündem maddelerini netleştirecek.

YENİ SEÇİM YASASI KONUŞULACAK

Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre; altılı lider masasının ana gündem başlığını AK Parti ve MHP’nin Meclis’e sunduğu ve önümüzdeki hafta komisyon görüşmeleri gerçekleştirilecek yeni seçimi kanunu teklifi oluşturacak.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YOL HARİTASI

Liderler ayrıca ‘parlamenter sisteme geçiş’ sürecinin yol haritasını masaya yatıracak. İlerleyen süreçte bir ittifak olması halinde bunun temel ilke ve değerleri de liderlerin ele alacağı konu başlıkları arasında olacak Liderler, bundan sonraki yeni işbirliği alanlarını da konuşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...