Tgrt Haber

Muharrem İnce yerel seçim kararını açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2024 11:41 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 13:02
Muharrem İnce,Memleket Partisi,yerel seçim

Son dakika haberi... CHP ile ittifak görüşmeleri yürüten Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 31 Mart yerel seçimlerdeki stratejisini açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri öncesi ittifak arayışına giren Cumhuriyet Halk Partisi'nin iş birliği için görüşme yaptığı partilerden Memleket Partisi, Özgür Özel yönetimindeki CHP'ye kapıları kapattı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısıyla, partisinin yerel seçimdeki yol haritasını açıkladı. CHP yönetimine sert eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, siyasette üçüncü bir seçeneğe ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin her kesiminden oy alabilecek tek parti olduklarını savunan İnce, CHP ile ittifak yapmayacaklarını, seçime kendi adaylarıyla gireceklerini ilan etti.

Muharrem İnce'nin basın toplantısındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

İMAMOĞLU VE PAZARLIK İDDİALARINA YALANLAMA

"Önce yalan haberlerden başlayayım. Sayın Ekrem İmamoğlu beni aramış, ulaşamamış. Arkadaşlar telfon burada, kayıtlar burada. Bana dün sabah mesaj atmış, sonra ikinci bir mesaj atmış 'mesajım iletilmedi mi' diye. Döndüm, şimdi yolda gelirken de mesaj attı, cevap verdim. İmamoğlu'nu tanıdığımda ilçe başkanı adayıydı, ben de milletvekiliydim. O yıllardan beri tanışırız. Siyaset başka nezaket başka. Öyle arayıp da ulaşamamak falan söz konusu değil.

6'lı masa alacağını aldı, CHP'yi terk etti. Böyle bir ortamda Muharrem İnce CHP'ye el uzattı. Gittim 5 kere görüştüm. Özgür Özel ile de Ekrem İmamoğlu ile de görüştüm. Şahsımla ilgili bir talebim olmadı. 3 bakanlık isterim, MİT müsteşarlığı isterim. Benim fıtratımda bunlar yok. Tabii ki partim adına, siyaset adına konuştum. Çıkan haberler yalan. Biz onlarla aynı dünyanın insanı değiliz.

Muharrem İnce yerel seçim kararını açıkladı

1991 seçimlerini bu arkadaşlar bilmiyor. Çünkü partinin hafızasını bilmiyorlar. 89 başarısından sonra 91'de nasıl rezil olduğumuzu bu arkadaşlar hatırlamıyor. 89'da SHP bütün belediyeleri aldı, bir hezimet yaşandı. Ben sadece Özgür ve Ekrem Bey'in bu hezimeti yaşları gereği bilmediklerini, o zaman partide olmadıkları için bunu hatırlatmak istedim.

CHP'YE BİLDİRİ ELEŞTİRİSİ

Hiç kimse küçük eşit değildir. Bu ülkede herkes ayaz yemiştir. Terör bildirisi Meclis'e geldiğinde 'Ben AK Parti ile aynı A4'te olmayacağım' demeyeceksin. Memleket Partisi Meclis'te olsaydı ben olsaydım İsveç'in NATO üyeliğine 'evet' demezdim. Bana bölücü diyen CHP seçmenine sesleniyorum. Arkadaşlar biz siyah ve beyaz gibi ayrıyız. 

Her seçimde oy çalınıyor diye bağırıp oynayanlar kaybetti. İkinci tura kalırsa savaş çıkar diyenler kaybetti. Yalan haberlerden sosyal medya trollerinden medet umanlar kaybetti. Nobranlaşan sanatçılar kaybetti, gönlünden geçenleri yazan gazeteciler kaybetti. Bana çekil diyenler kaybetti.

"İKTİDAR KAZANMAYI ÇOK İYİ BİLİYOR"

Bu iktidar Türkiye'yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmek gerekir. Seçim kazanmasını çok iyi bilen bir iktidar var.

Bu memlekete üçüncü bir yol lazım diyorum. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan o da Memleket Partisi’nin yolu.

Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir.  Türkiye siyasi gelişmelerden boş laflardan bıkmıştır. Halk bu muhalefete güvenmemektedir. Türkiye'nin yeni bir nefese ihtiyacı vardır. O nefes üçüncü yoldur. Yolumuz, Türkiye'yi ayrıştıran değil birleştirenlerin yoludur. 

YEREL SEÇİME İTTİFAKSIZ GİDECEK

Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi'dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımız katmak istiyoruz."

Muharrem İnce yerel seçim kararını açıkladı

İSTANBUL İÇİN 3 İSİM GÜNDEMDE

Öte yandan Muharrem İnce, İstanbul adaylığı için 3 ismin gündemde olduğunu, bu isimler arasında eski CHP'li Mehmet Sevigen'in de bulunduğu söyledi. İnce, partisinin İstanbul adayını önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracaklarını dile getirdi.

13 BAŞKAN ADAYINI DUYURDU

2'si büyükşehir olmak üzere toplam 13 adayı tanıtan İnce'nin açıkladığı isimler ve belediyeleri ise şu şekilde:

  • Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Salih Eskici
  • Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Ali Sarı
  • Bilecik Belediye Başkan adayı: Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman
  • Yalova Belediye Başkan adayı: Fatih Elönü
  • Mersin Tarsus Belediye Başkan adayı: Haluk Bozdoğan
  • Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı: Ankara İl Başkanı Mahmut Celal Ünsal
  • Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan adayı: Yekta Faik Yılmaz 
  • Aydın Nazilli Belediye Başkan adayı: Ali Çetinkaya
  • Bilecik Bozüyük Belediye Başkan adayı: Talat Halefoğlu
  • Eskişehir İnönü Belediye Başkan adayı: Hamdi Tosunoğlu
  • İzmir Bayındır Belediye Başkan adayı: Ali Erişen
  • İzmir Tire Belediye Başkan adayı: Nihat Koç
  • Samsun Canik Belediye Başkan adayı: Furkan Güler

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...