Tgrt Haber

Muharrem İnce'nin 'sabrından' CHP'ye destek çıktı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 19:10 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 19:19
Muharrem İnce'nin 'sabrından' CHP'ye destek çıktı! 
CHP,Muharrem İnce,Memleket Partisi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Aylardır konuşmuyorum, sabrettiniz. Cuma gününe kadar daha sabretmenizi rica ediyorum" mesajının perde arkası ortaya çıktı. Memleket Partisi kurmaylarından alınan bilgiye göre Muharrem İnce, CHP'ye destek kararını açıklayacak. 

Yerel seçim süreci kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşme gerçekleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün sosyal medya hesabından "Cuma gününe kadar daha sabretmenizi rica ediyorum" diyerek dikkat çeken bir mesaj paylaştı. 

İnce, "Aylardır konuşmuyorum, sabrettiniz. Cuma gününe kadar daha sabretmenizi rica ediyorum. Her şey Memleket için." dedi.

İNCE'DEN DESTEK 

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, İnce’nin Özel’e partisinin Ankara, İstanbul ve İzmir’de CHP’yi destekleyeceğini ilettiği iddia edildi.

CHP’nin Memleket Partisi’nin işbirliği adımına cevap vermediğini belirten kurmaylar, "Bazı yerlerde kendi adaylarımızla çıkacağız. Ancak Ankara, İstanbul ve İzmir’de AK Parti’ye kazandırmamak için CHP’yi destekleyebiliriz" diyerek değerlendiriyor.

Öte yandan kulislerde parti de iki yönlü bir görüş ayrılığı yaşandığı konuşuluyor.

CHP 'BİRLEŞME', MP 'ÜÇÜNCÜ YOL' DİYOR 

Edinilen kulis bilgisine göre partiye CHP’den gelen ekip, “CHP ile tam birleşmeyi” istiyor. Siyaset yaşamına Memleket Partisi ile başlamış akademisyenlerden oluşan ekip ise birleşme görüşüne sert bir dille karşı çıkıyor.

Söz konusu ekip, partinin Memleket Partisi olarak devam etmesi ve “üçüncü yol olma” iddiasıyla çıktığı yolu sürdürmesi gerektiğini savunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...