Tgrt Haber

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na 'kentsel dönüşüm' cevabı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Şubat 2024 17:11 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 17:19
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na 'kentsel dönüşüm' cevabı
Murat Kurum,Ekrem İmamoğlu,İstanbul,kentsel dönüşüm

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm projesine yönelik eleştirisine cevap verdi. Kentsel dönüşüme dava açanların vizyonunun, kendi projelerini kavrayacak düzeyde olmadığını söyleyen Kurum "Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yok" dedi.

31 Mart seçimlerinde yarışın kıyasıya geçmesi beklenen İstanbul'da Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yeni bir polemik yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 650 bin konutun dönüşüm vaadini mevcut İBB yönetiminin ‘olmaması gereken’ bir proje olarak değerlendirmesine tepki gösterdi. Kurum, deprem gerçeğine karşı kaybedilecek zamanın olmadığına dikkat çekti.

"VİZYONLARININ PROJEMİZİ KAVRAYACAK DÜZEYDE OLMASINI BEKLEMİYORUM"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurum, "İstanbul’da 600 bini acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon riskli konut varken, mevcut İBB Başkanı'nın 650 bin konut dönüşüm vaadimizi 'olmaması gereken' bir proje olarak görmesine şaşırmadım. Sürekli bahane üreten, kentsel dönüşüm projelerine dava açan bir anlayışın kabiliyetlerinin, İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum. Hep söylüyoruz: Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yoktur" diye konuştu.

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na 'kentsel dönüşüm' cevabı - 1. Resim

"31 MART'TA BUNLARDAN KURTULACAĞIZ"

1 Nisan sabahının geleceğe güvenle bakmak isteyenlerin günü olacağını ifade eden Kurum, “Halkımızın gönlü ferah olsun. Milletimizin meselelerini dert etmeyenlerden, bunları siyasi malzeme yapanlardan 31 Mart’ta kurtulacağız. 1 Nisan, İstanbul’un geleceğine endişesiz ve güvenle bakmak isteyenler için yeni bir gün olacak” ifadesini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...