Tgrt Haber

Mustafa Sarıgül'den Özgür Özel'e sert tepki: Rüzgara göre dans edenlere inat... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 20:49 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 21:07
Mustafa Sarıgül'den Özgür Özel'e sert tepki: Rüzgara göre dans edenlere inat... 
Özgür Özel,CHP,Mustafa Sarıgül,Kılıçdaroğlu

Dün gece saatlerine kadar süren CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndan zaferle ayrılan Özgür Özel, CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den eski liderine destek mesajı gelirken 'değişimci' gruba ise salvolar geldi. İşte ayrıntılar... 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlık seçimi için yapılan oylamada 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı seçildi. 

Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu.

Son altı ayda ikinci turlar da sayıldığında 4 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu'na ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den destek geldi. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sarıgül, "Rüzgâra göre dans edenler, yarış bitince galipten yana olanlar, günün türküsünü çağıranlara inat, Bay Kemal'in yol arkadaşıyım" diyerek CHP'de iktidara gelen 'değişimci' gruba mesaj gönderdi.

 https://twitter.com/M_Sarigul/status/1721184578512036193

DAHA ÖNCE DE DESTEĞİNİ DUYURMUŞTU 

Geçtiğimiz aylarda yine Kılıçdaroğlu'na yönelik destek açıklamalarında bulunan Sarıgül, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığında, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarlada üretim, fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim diyen bir genel başkandır. Liyakate önem veren bir genel başkandır. Hakka, hukuka ve adalete önem veren bir genel başkandır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son yaptığı çalışmalarla ayrıştıran değil bütünleştiren olmuştur" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...