Tgrt Haber

Myanmar'da artan çatışmaların ardından Dışişleri'nden açıklama geldi! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2024 18:10 - Güncelleme : 25 May 2024 18:33
Myanmar'da artan çatışmaların ardından Dışişleri'nden açıklama geldi! 

Son dakika haberi... Myanmar'da son günlerde artan çatışmalar ve sivil ölümlerin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada yaşananların 'endişeyle' takip edildiği bildirildi. 

Myanmar'da son aylarda şiddetlenen çatışmalar, artan sivil can kayıpları sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. 

Bakanlık, tarafları uluslararası hukuk ve insancıl hukuk kurallarına uymaya, sivilleri ve sivil altyapıyı korumaya çağırdı. Ayrıca, zorla silah altına alımlar gibi etnik ve dini çatışmaları artıracak eylemlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. 

"HABERLERİ  DERİN ÜZÜNTÜYLE DUYUYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı, acil ve kesintisiz insani yardımı mümkün kılacak şekilde bölgeye erişim sağlanması gerektiğini vurgularken şu açıklamayı yaptı: 

"Myanmar'da son aylarda şiddetlenen çatışmaları ve artan sivil can kayıplarını büyük endişeyle takip ediyoruz. Son günlerde, başta Rohinga Müslümanları olmak üzere, Arakan eyaletindeki sivil halka yönelik saldırılar ve on binlerce kişinin yerinden edilmesine yol açan ihlaller gerçekleştiğine dair haberlerden derin üzüntü duyuyoruz.

Çatışan tarafları, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk kurallarına uymaya; sivilleri ve sivil altyapıyı korumaya; zorla silah altına alımlar dahil, etnik veya dini çatışmayı artıracak eylemlerden kaçınmaya; acil ve kesintisiz insani yardımı mümkün kılacak biçimde bölgeye erişim sağlanmasına izin vermeye çağırıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...