Tgrt Haber

İmamoğlu’nun gazetecilerle fotoğrafı, CHP'de de tartışma çıkardı

06 May 2022 19:50 - Güncelleme : 06 May 2022 21:10
İmamoğlu’nun gazetecilerle fotoğrafı, CHP'de de tartışma çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirdiği Karadeniz gezisinin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığına sinyal olarak yorumlanan geziye katılan gazetecilerdeki bazı eleştirileri alırken konu ile ilgili hem CHP’den hem de Ekrem İmamoğlu’nda peş peşe açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisi tartışma oluşturdu. İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirdiği gezinin cumhurbaşkanlığı adaylığına sinyal olarak görülürken verilen mesajlar dikkat çekti.  Rize’de ve Trabzon’da 6’lı masaya dikkat çeken ve ‘6’lı masanın neferiyim’ diyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin gündeminde olmadığını söyledi.

GEZİYE KATILAN GAZETECİLER ÜZERİNDE TARTIŞMA BAŞLADI

İmamoğlu, gezisi sırasında vatandaşlarla bayramlaştı ve uzun uzun sohbet etti. Eşi ve çocuklarının da katıldığı Karadeniz gezisinde geziye katılan, davet edilen ve çok konuşulan fotoğraf karesinde yer alan gazeteciler üzerinden de tartışmalar yapılıyor. Sosyal medyada çokça konuşulan fotoğrafa ilişkin İBB Sözcüsü Murat Ongun'a da soruldu. Ongun, "200-300 kişinin kendi yorumu, kendi eleştirisi. Biz tartışmaları önemsemiyoruz." dedi.

İMAMOĞLU: YARIN BAŞKASI GELİR

İmamoğlu kendisine tepki gösterenlere rest çekti. Fazıl Say, Gökhan Özoğuz, Atilla Taş'ın eleştirilerini umursamayan İmamoğlu, “Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın örneğin Abdülkadir Selvi'yi davet etmek istiyorum" dedi.

CHP YÖNETİMİ NE DEDİ?

Gazeteci Muharrem Sarıkaya'ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Keşke gazetecileri götürmek yerine isteyen gazeteciler kendileri gelseydi" yorumunu yaptı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak "İBB Belediye Başkanımız kendi memleketine ve komşusu illere genel merkezimizin genel başkanımızın bilgisi dahilinde bir bayram ziyaretinde bulunmuştur. Bu geziye kimlerin davet edildiği genel merkezin işi değildir. Bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tercihi olup, bu fotoğrafın genel merkezimizce teviline ihtiyaç bulunmamaktadır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...