Tgrt Haber

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'efendi' cevabı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ocak 2024 21:23 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 06:10
Özgür Özel,Cumhurbaşkanı Erdoğan

CHP lideri Özgür Özel, kendisine 'Özgür Efendi' diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Bana söyleyebilecek söz olarak 'efendi' lakabını bulduysa bu bizim efendiliğimizdendir" diyerek cevap verdi. Erdoğan'a emekli maaşlarıyla ilgili de çağrı yapan Özel, "17 bin 2 lira asgari ücret seviyesi, en düşük emekli maaşı olsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 'Özgür efendi' şeklinde seslenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Efendi demenin kötü bir şey olmadığını söyleyen Özgür Özel, emekli maaşlarıyla ilgili Erdoğan'a çağrıda bulundu.

CHP lideri Özgür Özel, Çankaya Belediyesi Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi açılış programına katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 'ÖZGÜR EFENDİ' CEVABI

Müzeden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine "Özgür efendi" demesine yönelik soruya şu cevabı verdi:

"Onlardan emekliler müjdeli bir haber bekliyorlar. Bu kadar düşük emekli maaşıyla, bu kadar yoksullukla baş başayken o bana ne lakap takacağını düşünüyor. Düşündü, düşündü, 'Özgür efendi' demeyi uygun görmüş. Vallahi efendi demek kötü bir şey değil. Yıllarca, aylarca düşünüp düşünüp bana söyleyebilecek söz olarak 'efendi' lakabını bulduysa bu bizim efendiliğimizdendir.”

EMEKLİ MAAŞI İÇİN ÇAĞRI YAPTI

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını isteyen Özel, "Ama o bir şey söyleyecekse emeklilere bir şey söylesin, önce şu 10 bin lirayı asgari ücret seviyesine çıkarsın. 17 bin 2 lira asgari ücret seviyesi, en düşük emekli maaşı olsun. Ondan sonra kendisine cevap vereceğim" dedi.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'efendi' cevabı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’da belediye başkanlığı için yarışacak adayları tanıttığı toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) mevcut yönetimini eleştirdi. Erdoğan konuşmasında "Bay Kemal’le çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. CHP’nin mevcut genel başkanı Özgür Efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...