Tgrt Haber

Özgür Özel'den Filistin devletini tanıyacak ülkelere teşekkür: Büyük memnuniyetle karşılıyorum

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2024 21:46 - Güncelleme : 22 May 2024 21:47
Özgür Özel'den Filistin devletini tanıyacak ülkelere teşekkür: Büyük memnuniyetle karşılıyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son dönemde yaşanan İsrail-Filsitin gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin Devleti'ni tanıma yönündeki tasarrufunu büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirtti. 

İsrail'in saldırıları sonucunda üç Avrupa devleti, Tel Aviv'in tepkisine rağmen Filistin'le bir devlet olarak resmi ilişkiler kurulması konusunda adım attı. 

CHP Genel Başkanı, Filistin halkının yıllardır süren mücadelesine dikkat çekerek, uluslararası toplumu bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Gazze'de yaşanan insanlık dışı durumu vurgulayan Özel, dünya liderlerinin Filistin Devleti'ni tanıyarak mücadeleye destek vermelerinin önemine dikkat çekti. 

Özgür Özel'den Filistin devletini tanıyacak ülkelere teşekkür: Büyük memnuniyetle karşılıyorum - 1. Resim

"İNSANLIK DIŞI DURUMA SES ÇIKARILMALI"

Konu hakkında X hesabından paylaşımda bulunan Özel, şunları söyledi:

"İspanya'nın, Norveç'in ve İrlanda'nın Filistin Devleti'ni tanıma yönündeki kararlılıklarını büyük bir memnuniyetle karşılıyorum.

Dünya ülkelerini Gazze'de devam eden insanlık dışı duruma karşı ses yükseltmeye ve Filistin Devleti'ni tanımaya davet ediyorum." 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...