Tgrt Haber

Özgür Özel'den ortak bildiri eleştirilerine cevap! Geri adım atmadı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
26 Aralık 2023 15:29 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 09:21
,CHP,şehit

CHP lideri Özgür Özel, Meclis'te teröre karşı hazırlanan ortak bildiriye imza atmadıkları gerekçesiyle yapılan eleştirilere cevap verdi. Milli yas çağrısında ısrar eden Özgür Özel, "Hepimiz dedik ki 3 gün milli yas ilan edilsin ve bu ülke acıda bir araya gelsin. Yas ilan edilmeden biz kimseyle bir olmayız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 12 askerimizin şehit olduğu Pençe-Kilit'teki hain saldırı sonrası terör örgütü PKK'ya tepki olarak hazırlanan ortak bildiriye imza atmadıkları için eleştirilen Özgür Özel, tepkilere rağmen geri adım atmadı.

Şehit haberleri nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Özgür Özel, terörle mücadelede Türk ordusunun yanında olduklarını söyledi. Hükümet kanadından gelen 'ortak bildiri' eleştirilerine cevap veren Özel, milli yas ilan edilmeden bildiriye imza atmayacaklarını dile getirdi.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"KAHRAMAN ORDUMUZUN YANINDAYIZ"

"İçimizi yakan acı haber aldığımız bir hafta sonunu geçirdikten sonra dün bütçe görüşmelerini gerçekleştirdik. Bugün ağır bir atmosferde bir grup toplantısı yapıyoruz. Gencecik vatan evlatlarımız şehit oldu. Bir tek evladımız şehit olduğunda hepimizin yüreğine ateş düşüyor.

Devrim şehidimiz Kubilay'ın anma törenindeydim. Bir gece önce şehit olan askerimizin ailesine taziye ziyaretinde bulundum. Böyle bir ülkenin vatandaşları olmanın, kurucu partinin mensupları olmanın şahsım adına genel başkanı olmanın gururunu yaşadım. 6 şehit daha haberi geldi. Yüreğimiz yandı, böğrümüze taş oturdu. Hep birlikte bu acıyı yaşadık. Kahraman ordumuza, milletimize baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Teröristlerle mücadelemizde kahraman ordumuzun arkasında olduk olmaya devam edeceğiz.

"ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR"

Elbette siyasi partiler böyle durumlarda ülkede üstlendikleri sorumluluğun yerine getirmek durumundadırlar. Biz birlik dayanışma mesajlarını paylaşırken, birileri süreci kendileri açısından hasarsız atlatmanın hesabı içine girdiler, bir büyük algı operasyonlarının ilk günlerini yaşadığımızı da hissettirdiler. Biz şehit ailelerini düşünürken, Ankara'da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekte meşguldüler.

Birileri diyor ki yıkılacak evlerde oturanlar bu ülkenin yıkılmasını engelliyorlar. Doğru ama biz diyorduk ki milli yas ilan edilsin. Eğlenceler, açılışlar iptal edilsin ülkemiz acıda ortaklaşsın dedik. Bunu ilan edecek kişi de belli. Hiç oralı olmadılar. 

"YAS İLAN EDİLMEDEN BİLDİRİYE İMZA ATMAYACAĞIZ"

6 şehidimizin daha şehit haberini aldığımızda meclis çalışa halindeydi. Meclis yine bilgilendirme yapmadı. Meclis Başkanvekili bilgilendirme yapma gereği bile gerek duymadı. Hayır dediler. Tenezzül etmediler.

Hepimiz dedik ki 3 gün milli yas ilan edilsin, açılışlar, festivaller iptal edilsin ve bu ülke acıda bir araya gelsin. Ama oralı olmadılar. Artık sizin istediğiniz kağıtlar üzerine imzalar koyup iktidarın peşinde koşturup, şehitleri bir sonraki habere kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık bundan sonra da ortaklaşmayacağız.

Sorumluluğumun farkındayım. Hepimiz farkındayız. Şimdi bir de bu tartışmanın maddi tarafı var. Bir bildiriye imza atmadık. Şu bildiriye biz imzamızı atmadık. Biz o bildiriyi yollayın bir bakalım bile demedik. Bu milletin evlatları nasıl öldü, bunu sormadan, bu konuda bilgilendirme olmadan yas ilan edilmeden biz kimseyle bir olmayız dedik. Ömer Çelik, koca gazetelerin koca yazarların önünde yalan söylüyor. Biz bu bildiriye imza atmadık. Attığımızı söylüyorlar."

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...