Tgrt Haber

Özgür Özel'den yeni seçim hedefi: Yüzde 35'i geçeriz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Kasım 2023 11:50 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 12:04
Özgür Özel'den yeni seçim hedefi: Yüzde 35'i geçeriz
CHP,Özgür Özel,seçim

Partisindeki kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçerek genel başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimlerde yeni hedefini belirledi. Özel, yerel seçimlerden başarıyla ayrılacağını söylerken HEDEP ile görüşme yapacağının da sinyalini verdi. CHP lideri, yerel seçimde 'ittifak' yapmak yerine bölge bölge iş birliği yapmanın daha mantıklı olacağını söyledi.

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, partisnindeki 38. Olağan Kurultay'ı, seçimler ve partinin önümüzdeki süreçteki yol haritası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

BirGün'e konuşan Özel, HEDEP ile CHP Genel Merkezi dahil her yerde görüşebileceğini ve 4 ay kalan yerel seçimlerde partilerin yan yana gelip, ittifak ilişkisi yerine bölgesel iş birliği ile seçime girilmesi gerektiğini vurguladı. 

İYİ Parti, HEDEP, AK Parti ve MHP seçmeninin CHP'deki değişimi olumlu bulduğunu söyleyen Özel, "Örgütlerimiz de süreci çok daha iyi atlattı böylece. Üyelerimiz ve seçmenimiz, kurultay delegelerine çok ciddi şekilde etki etti. Dışarıda böyle bir hava olmasa kurultayda böyle bir sonuç olmazdı. Delegelerin esnafı, komşularını, gençleri dinlediklerini gördüm.  Kazanacağımızdan çok emindim. İkinci turda aldığımız oy, delegelerin gerçek görüşüydü" dedi. 

"SEÇİM BÖLGESİNE GÖRE İŞ BİRLİĞİ"

'İttifak' kelimesisnin yıprandığını öne süren Özel, yerelde iş birliği yapılması gerektiğini ifade etti. CHP lideri, "Yerel seçimler, işbirliğine uygundur. Adı ittifak konacaksa ona da karşı değilim ama çok sayıda partinin bundan sonra bir ittifak kurmasını doğru, gerekli ve uygun bulmuyorum. Partilerin seçim bölgelerine özel iş birlikleri olabilir. Kaybetmek üzere atılacak adımlar, seçmenlerimize haksızlık olur. Adayın doğru belirlenmesi çok önemli. Büyük parti olma kibri göstermeyeceğimizden de herkes emin olsun. Türkiye için biz muhalefete kazandıran bir formüle mecburuz. Yerel gereklilikleri iyi okuyan bir iradeyi göstermek istiyorum. Diğer partilerle henüz bir temas yok ama mutlaka olacaktır. Kibirli olmayacağız. Son seçilmiş genel başkan olarak ilk adımı benim atmam gerekiyorsa ilk adımı da atarım" dedi.  

YENİ HEDEF: YÜZDE 35 

Seçmenlerin sandığa gidip oy kullnaması gerektiğini söyleyen Özel, yeni oy hedefini, "Toparlanan bir muhalefet olacağız. Yerel seçimlerde elde edilecek bir başarı, psikolojik üstünlüğün muhalefete geçmesine neden olacak. İktidar, dört yıl seçim yapmadan duramaz. Ama o 4 yıllık süre seçimsiz de geçse bizim partiyi büyütmemizin önünde bir engel yok. Bence demokrasinin önündeki en büyük engel, sürekli seçim fırtınasına maruz kalmış olmak. O zaman partiler cesurca adımlar atmak yerine, ‘Seçim var şimdilik o da beklesin bu da beklesin’ noktasına geliyor. Ben önümüzdeki 4 yıllık sürecin sonunda CHP’nin oylarını yüzde 35’in üzerine çıkaracağını düşünüyorum" diyerek açıkladı. 

ZAFER PARTİSİ VE HEDEP MESAJI 

"CHP’nin bugün yakaladığı ivme ile belli ittifak kapıları aralanamasa da başarılı olabileceğini görüyorum. HEDEP Eş Genel Başkanları ile aradıklarında ayrı ayrı görüştük. Onlara da söyledim. ‘Ziyarete gelmek isteriz’ dediler, beklerim dedim. ‘Meclis’e mi’ diye sordular, ‘Hiç fark etmez’ dedim. Genel Merkez’e de gelebileceklerini söyledim. Tercihi onlara bıraktım." diyerek HEDEP ile görüşeceğini açıkça belirten Özel, "Mesela Zafer Partisiyle yapılan gizli protokolün bazı Kürt seçmenleri ciddi şekilde rahatsız ettiğini ve bunun bize bir maliyet yüklediğini de kendi kulaklarımla duydum. Diyarbakır’da, ‘Değişim olmazsa oy vermeyeceğiz, gizli protokole çok kızıyoruz’ diye bir sürü Kürt seçmen yüzüme söyledi" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...