Tgrt Haber

Sarıgül'den Özel'e gözdağı: Aday olursa aleyhinde çalışırım, Kılıçdaroğlu giderse baraj altı kalırız

06 Eylül 2023 22:42 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 00:37
Sarıgül'den Özel'e gözdağı: Aday olursa aleyhinde çalışırım, Kılıçdaroğlu giderse baraj altı kalırız
mustafa sarıgül,,kemal kılıçdaroğlu,chp

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in Genel Başkanlığa adaylığını duyurmasından sonra parti içerisinde değişim tartışmaları yeniden alevlendi. CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkması durumunda Özel'in aleyhine çalışacağını söyledi. Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan ayrılması halinde CHP'nin baraj altı kalacağını iddia etti.

Seçim yenilgisi sonrası CHP'de gündeme gelen değişim tartışmaları, Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylık açıklaması sonrasında yeniden alevlendi. Özel, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soruya "Biz kurultayda Kemal bey ile yarışabiliriz. Bu hainlik değildir." cevabını vermişti.

Kılıçdaroğlu'na ihanet ettiği iddialarına tepki gösteren Özel, "Bazıları diyor ki ‘Kemal beye ihanet mi ediyorsun?’ Kemal beyin başarısı için bir şeyleri eksik yapmak ihanettir, ben yapmadım" diye konuştu.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise TV 100 canlı yayınında, CHP Genel Başkanlığına adaylığını duyuran Özel'in açıklamalarını değerlendirdi.

'ALEYHİNE ÇALIŞIRIM'

Kılıçdaroğlu'na karşı aday olması durumunda Özel'in aleyhinde çalışacağını belirten Sarıgül, "Ben tarafım, öyle bir yarış olduğu zaman 950 tane delegenin evlerine giderek, Genel Başkan’ın partiye gerekli olduğunu anlatırım" dedi.

'KILIÇDAROĞLU GİDERSE CHP BARAJ ALTI KALIR'

CHP'nin Kılıçdaroğlu'na her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu ifade eden Sarıgül, "Birisi çıksa partinin oylarını yüzde 45'e çıkartsa desteklerim ama böyle bir yapı yok şu anda. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkanlığından ayrıldığı andan itibaren CHP baraj altında kalır." diye konuştu.

MANSUR YAVAŞI DA HEDEF ALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ‘rozetsiz adaylık’ açıklamasına da tepki gösteren Sarıgül, "Ben üzüldüm, çünkü bir siyasi partiden adaysanız o rozet sizin için gururdur. Siz seçime girdiğiniz partinin rozetini taşımazsanız bunu doğru bulmam." dedi.

Kaynak: TV100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...