Tgrt Haber

Son dakika! YSK'dan '14 Mayıs' kararı: Seçime 36 parti katılacak

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
11 Mart 2023 13:48 - Güncelleme : 11 Mart 2023 16:41
Son dakika! YSK'dan '14 Mayıs' kararı: Seçime 36 parti katılacak
seçim,YSK

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçime 36 siyasi partinin katılacağını, oy verme işlemlerinin 08.00'de başlayıp 17.00'de sona ereceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklaması ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Türkiye'de seçim süreci resmen başladı. Yapılacak seçimler öncesi gözler Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararlarına çevrildi.

36 PARTİ KATILACAK

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere girecek siyasi partilerin belirlenmesi için yaptığı toplantı sona erdi. Buna göre seçimlere 36 siyasi parti katılacak ve oy verme işlemi saat 08.00 ile 17.00 arasında yapılacak.

PARTİLERİN LİSTESİ AÇIKLANDI

YSK, toplantısı sonrası seçime katılacak 36 partinin listesini açıkladı. Son olarak Temmuz 2022'de ayında açıklanan listeye, Zafer Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Yenilik Partisi, Milli Yol Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Büyük Türkiye Partisi’nin de aralarında bulunduğu 8 parti eklendi.

'YEŞİLLER' DİKKAT ÇEKTİ

Listede dikkat çeken isimlerden olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kapatılma ihtimaline karşı HDP’nin “yedek” partisi olabileceği iddia ediliyor.

İşte seçime katılacak partilerin tam listesi:

Son dakika! YSK'dan '14 Mayıs' kararı: Seçime 36 parti katılacak

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener,  "Bugün yaptığımız toplantıda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere 36 siyasi partinin katılmaya hak kazandığı belirlenmiştir. Bugün yaptığımız toplantıda 14 Mayıs'ta oy verme saatleri ve 1 oy sandığında kaç seçmenin oy vereceğine dair karar verilmiştir" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...