Tgrt Haber

Son dakika! Çelik'ten asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması

21 Mart 2022 18:00 - Güncelleme : 21 Mart 2022 21:24
AK Parti Sözcüsü Çelik, Ukrayna'da bulunan Türk vatandaşlarının büyük oranda tahliye edildiğini duyurdu.

Son dakika haberi: Partisinin MYK gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrete ikinci zam ve emekli ikramiyesiyle ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Hem çalışan kesimler, hem de emeklilerimizle ilgili her seferinde kapsamlı bir değerlendirme yapıyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Ukrayna'da bulunan Türk vatandaşlarının büyük oranda tahliye edildiğini duyurdu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 16.30'da başladı. Toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Asgari ücrete ikinci zam ve emekli ikramiyesiyle ilgili soruya Çelik, ''Bu tip çalışmalar hangi tarihte gerçekleşir, hangi takvimde gerçekleşir. Bu ilgili bakanlığın yapacağı bir açıklama. Ama şunu söyleyebilirim. Bu konular bizim MYK'da her zaman gündemimizdedir. Çeşitli çalışan kesimlerin, emeklilerin hayat koşulları karşısında bulunduğu durum. Bunların sürekli olarak kollanması, durumlarının iyileştirilmesine yönelik stratejilerin geliştirilmesi her zaman gündemimizdedir. Şu şekilde düzenleme yapılacak, şu takvimde yapılacak deme noktasında değilim. Uygun koşullar oluştuğu zaman biz ve ilgili bakanlıklar açıklar. Ama şundan herkes emin olsun. Hem çalışan kesimlerle, hem de emeklilerimizle ilgili her seferinde kapsamlı bir değerlendirme yapıyoruz" diye cevap verdi.

ANNELERİN AYAĞINA GİDİLİR

Çelik'in açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

Kılıçdaroğlu'nun anneleri yanına davet etmesi için giden iki aile ile görüşmesi Diyarbakır anneleri ile görüşme diye sunulmuştur. Halbuki annelerle görüşmek Diyarbakır'ın annelerinin ayağına gitmektir.

Buradaki soru şudur; niçin annelerin ayağına gidilemiyor, vicdan nöbetine destek verilmiyor. TSK'nın operasyonu halkı ezmektir dendiğinde o genel başkan 'meşru operasyonlardır' diye niçin cevap vermiyor. Ne kadar demokrasiden, özgürlüklerden bahsederseniz bahsedin, teröre karşı bir tavrınız yoksa.

Ne kadar demokrasiden bahsederseniz bahsedin, ne kadar özgürlüklerden bahsederseniz bahsedin eğer terör konusunda net bir yoksa bu demokratik mekanizmaların ve demokratik süreçlerin istismarı anlamına gelir.

Sosyal güvencesi olsun olmasın bütün yaşlılarımızın yüksek kalitede yaşlı bakım merkezlerinde hizmet alması güvence altına alınmıştır.

İslamofobi, İslam düşmanlığı ile 15 Mart mücadele günü olarak tarihe geçti. Yeni Zelanda'da bir katliam gerçekleşmişti. Burada bir Türk vatandaşı olan 51 kişiyi saygı ve rahmetle anıyoruz. BM Genel Kurulu 15 Mart Günü'nü 'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' kabul etti.

Vatandaşlarımız büyük bir oranda Ukrayna'dan tahliye edildi.

(Rusya-Ukrayna Savaşı) Cumhurbaşkanı Erdoğan, 35 liderle görüşme yaptı.

ADANA'DA POLİSİN MÜDAHALESİ

Çeşitli olaylara müdahale ederken orantısız güç kullanılmasını kabul etmeyiz. Orantısız güç kullanılırken ortaya çıkan görüntüler kabul edilemez.

28 Şubat yeniden canlanıyormuş gibisinden açıklamalar var. Bunların hepsi sadece ve sadece hezeyandır. 28 Şubat uygulamalarını ortadan kaldıran uygulamalara en büyük desteği biz verdik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...