Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan, Avusturyalı mevkidaşına gereken cevabı verdi: Hamas terör örgütü değil

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
14 May 2024 13:07 - Güncelleme : 14 May 2024 14:22

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile Ankara’da bir araya geldi. İki isim basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'e sert tepki gösteren Bakan Fidan, Avusturyalı mevkidaşının Hamas'ı terör örgütü olarak tanımlamasına ise gerek cevabı verdi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Avusturyalı Bakan Schallenberg, Hamas'ın terör örgütü olduğunu söyleyince Bakan Fidan, gereken cevabı hemen verdi. Fidan, "Hamas terör örgütü değil, kendi topraklarını savunuyor" dedi.

İşgalci İsrail'in saldırılarına sert tepki gösteren Bakan Fidan, "Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış" ifadelerini kullandı.

Geçmişte gerçekleştirilen soykırım ne kadar yanlışsa bugün gerçekleştirilenin de aynı derecede yanlış olduğunun altını çizen Bakan Fidan, "Dün ne kadar yanlışsa bugün yapılan da öyle" dedi. 

Son dakika! Bakan Fidan, Avusturyalı mevkidaşına gereken cevabı verdi: Hamas terör örgütü değil - 1. Resim

ERDOĞAN-MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis görüşmesine ilişkin de konuşan Bakan Fidan, Miçotakis'in iki ülke arasındaki ilişkilerin ileri seviyeye taşımak için irade ortaya koyduğunu söyledi. 

"İSRAİL İŞGALCİ BİR GÜÇTÜR"

Bakan Fidan'ın konuşmasından satır başlar:

(İsrail'in Gazze saldırıları) Dün yapılan ne kadar yanlışsa bugün yapılan da öyle. Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış...

İsrail işgalci bir güçtür, savaş durup dururken çıkmadı. 7 Ekim'de sivillerin öldürülmesini kınadık. İsrail Filistinlileri sistematik bir şekilde öldürüyor. Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi. Hamas terör örgütü değil, kendi topraklarını savunuyor"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...