Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan Riyad'da kritik temas: Antony Blinken ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Nisan 2024 14:12 - Güncelleme : 29 Nisan 2024 17:19
Bakan Fidan'dan Riyad'da kritik temas: Antony Blinken ile görüştü

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad'da kritik bir görüşme daha gerçekleştirdi. Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi. Bakan Fidan, Gazze’deki katliamın bir an önce sona ermesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin Gazze diplomasisi sürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti. Burada temaslarına aralıksız devam Bakan Fidan, kritik bir görüşme daha yaptı.

Dün Yemen, Ürdün, Norveç, Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla görüşmüştü. Bakan Fidan bugün de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. 

"GAZZE'DEKİ KATLİAM BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ"

Bakan Fidan, Blinken ile Gazze’deki durumu ve müzakerelerde gelinen son aşamayı görüştü. Gazze’deki katliamın bir an önce sona ermesi gerektiğinin altını çizen Bakan Fidan, kalıcı ateşkes ve insani yardımların Gazze’ye ulaşması için İsrail üzerinde baskı kurulması gerektiğini vurguladı.

Bakan Fidan'dan Riyad'da kritik temas: Antony Blinken ile görüştü - 1. Resim
Bakan Fİdan Fidan Riyad’daki temasları kapsamında ayrıca Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...