Tgrt Haber

CHP lideri Özgür Özel: Soma'dan beri iki Soma daha oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
14 May 2024 13:43 - Güncelleme : 14 May 2024 15:12
CHP lideri Özgür Özel: Soma'dan beri iki Soma daha oldu

Son dakika haberi... CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasının 10'uncu yıl dönümünde maden facialarına dikkat çekti ve tepki gösterdi. Özel, "İki soma daha oldu ama kimsenin haberi olmadı" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Soma maden faciasının yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'de yaşanan maden facialarına dikkat çeken Özel, Türkiye'nin ölümlü işçi kazalarında dünya birincisi olduğunu söyledi. Özel, Soma'dan bugüne kadar toplam 649 madencinin can verdiğini sözlerine de ekledi. 

"HEPİMİZİN YÜREĞİNİ KANATAN BİR KARAR ALINDI"

Özel'in konuşmasından satır başları:

"Soma için unutursak yüreğimiz kurusun" dedik İlk duruşmada 4 kilometre kuyruk vardı, son duruşmada salonda 200 kişiydik.  Sonuçta hepimizin yüreğini kanatan bir karar alındı, Yargıtay kararı 5-0 bozdu. Karar 5 ay bekledi. Yargıtay'ın 5 üyesinden 3'ünü değiştirdiler. Yeni gelenler bir önceki kararı 3-2 bozdu. Ölen işçi başına 5 gün yatanlar çıktılar dolaştılar, dün de küstahlık yaptılar. 'Soma demeyin, biz orayı unuttuk' dedi.

"SOMA'DAN BERİ 2 'SOMA' DAHA OLDU"

Dün Soma'da tarihin en büyük kalabalığı vardı. Dün oradaki anneler ilk kez 'Biz adaletin geleceğine inandık' dediler. Getireceğiz and olsun. Soma'dan beri 649 madenci daha öldü ama kimsenin haberi bile olmadı. Soma'dan beri 2 Soma daha oldu. Burada mesaj Türkiye işçi sınıfına, örgütlenin, örgütlenin, örgütlenin. Bütün işçileri sarı sendikalarına değil, mücadele sendikalarına üye olmaya davet ediyorum"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...