Tgrt Haber

Son dakika: CHP Tanju Özcan kararını açıkladı

06 Eylül 2021 15:46
Son dakika: CHP Tanju Özcan kararını açıkladı
Tanju Özcan,CHP

Son dakika: Çocuk sahibi olamayan başörtülü kadının kendisinden yardım istemesini aşağılayan ifadelerle anlatan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için partinin MYK toplantısından karar çıktı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tanju Özcan'ın disiplin kurulana uyarılması talebiyle sevk edildiğini açıkladı

CHP MYK toplantısını bugün toplandı. Baraj tartışmalardan ekonomiye ve dış politikan koronavirüse kadar pek çok konu masada yer aldı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapacağını belirten Özcan genel merkez ile ters düşmüştü. Kararından geri adım atmayan Özcan, başka bir skandala daha imza attı. Kendisinden yardım isteyen bir kadın ile ilgili imalı ifadeleri nedeniyle tepki topladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın tepki gören sözlerine ilişkin, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

"YAKIŞIKSIZ İFADELERİ KABUL ETMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

CHP MYK sonrasında Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında alınan kararı, "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın bir kadın vatandaş hakkında söylediği yakışıksız açıklamayı kabul edemeyiz. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özürü de dikkate alarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kadın hemşehresi hakkında yapmış olduğu yakışıksız açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na uyarılması talebiyle sevk edilmesine oy birliği ile karar verdi" ifadelerini kullanarak duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...