Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail vahşetini durdurmak için çalışıyoruz

15 Kasım 2023 12:43 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 13:59
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail vahşetini durdurmak için çalışıyoruz
Erdoğan,son dakika

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail vahşetini durdurmak için çalışıyoruz" dedi. İsrail'in bir terör devleti olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle: "Bugün kuruluşunun 40. yıl dönümünüğ kutlayan KKTC'li kardeşlerimizin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramlarını tebrik ediyorum. Zulme dur diyen kahramanlara rahmetle yad ediyor, Kıbrıs halkına selamlarımı gönderiyorum. Kıbrıs'ın yanında olmaya devam edeceğiz."

"GAZZE'DE TARİFSİZ ACILAR YAŞANIYOR"

"İsrail vahşetini durdurmak için imkanları seferber ettik. Gazze'de tarifi imkansız acılar yaşanıyor. İsrailli yöneticiler hiç merak etmesinler. Ermenistan gibi bunların da sonu hüsran olacak. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye ihtiyacımız var. Tek bilek olduğumuz sürece kimse sırtımızı yere getiremez. Güçlü ve modern bir ordu olmazsa olmazımızdır. İyi yetişmiş jandarma, polis teşkilatı huzurumuz demektir. Elbette hepsinin tamamlayacısı yatırıma, istihdama dayalı sağlam ve dirençli bir ekonomidir. Diğer türlü bu topraklarda bzie nefes alma hakkı tanımayacaklarını çok iyi biliyoruz."

"NETANYAHU GİDİCİDİR"

"Netanyahu iki tarafına bakan koymuş basın açıklaması yapıyor. Zannediyor ki o bakanlar beni kurtaracak. O bakanlar bile Netanyahu ile aynı istikamette yürümüyor. Netanyahu gidicidir. Bütün mesele dünyada haklının yanında yer alacakların duruşudur. Bu konuda maalesef beklenen gelişmeler olmuyor. ABD başta olmak üzere Batı hep birlikte hala maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

"İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR"

"İsrail hükümeti katliamlarına tam 40 gündür devam ediyor. Bir şehri içindeki insanlarla birlikte yok etmeye zorluyor. İsrail bir devlet terörü destekliyor. İsrail bir terör devletidir."

"Gökbey 20 bin fit intifa testini sorunsuz şekilde tamamladı. Aksungur İHA 30 bin fit uçuşunu başarılı şekilde yaptı. Her alanda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Nasıl ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığını yüzde 80'lerden yüzde 20'lere düşürdüysek savunma sanayii konusunda tam bğımsızlığa kavuşacağız."

"Bölgemizdeki meseleler bunun ne kadar hayati olduğunu göstermiştir. Huzurlu bri şekilde yaşamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız. Siyasetiyle, ekonomisiyle, sosyal yapısıyla askeri olarak güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar."

"HAMAS SEÇİMLERİ KAZANAN BİR SİYASİ PARTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın seçimleri kazanan bir siyasi parti olduğunu söyledi. Erdoğan, "Olay bir Haçlı-Hilal meselesidir." dedi.

"İSRAİL'DE ATOM BOMBASI VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Savaşın da bir ahlakı vardır. Savaş hukukunun ilk kuralı ise çocuklara, kadınlara ve yaşlılara hastalara dokunmamaktır. Küvezdeki kundaktaki bebekleri katledenler, insanların suyunu, yakıtını keserek ölüme mahkum edenler... Buradan Netanyahu'ya soruyorum; Sen de atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla. Ey İsrail, sende atom bombası ve nükleer bombası var. Bunları biz biliyoruz. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin."

"SES ÇIKARMAYAN EN AZ O KADAR SUÇLUDUR"

"Karşımızda bir soykırım var. Yüzlerce binlerce avukat bunları Lahey Adalet Divanı'na, bunları kesinlikle soykırım noktasında da bütün adımları atıp gerekli olan duyuruyu yapmanın gayreti içerisinde olacağız. İsrail'in işlediği insanlık suçuna ses çıkarmayan en az o kadar suçludur."

ULUSLARARASI BASIN KURULUŞLARINA TEPKİ

"Yüzlerce çocuk bombalar altında can veriyor. Demokrasiden dem vuranların hiçbiri ses çıkarmıyor. Uluslararası basın kuruluşları tek bir açıklama dahi yapmıyor. BMGK bırakın Gazzeli sivillerin hayatını korumayı teşkilatın kendi çalışanlarına dahi sahip çıkamıyor. İsrailli bakanlar nükleer silaha sahip olduklarını kameralar önünde itiraf ediyor."

"ZAFER GAZZELİLERİN OLACAK"

"Allah'ın izniyle zafer Gazzelilerin olacak. İsrail, katliamlarına bu şekilde devam ederse, tüm dünyada lanetlenen bir terör devleti olduğunu her yerde tescil ettirecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'nun ecelinin geldiğini ve "gidici" olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkili planda Filistin’e görünür-görünmez her türlü insani desteği sağlarken, uluslararası alanda da İsrail’i yalnızlaştırmaya devam edeceğiz. İsrail'in Gazzeli mazlumları hunharca katleden siyasi ve askeri yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak adımlar atacağız" diye konuştu.

CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP'yi de eleştirdi. CHP zihniyetinin değişmediğine değinen Erdoğan, "CHP’nin genel başkanlık koltuğunda oturan gerçekten genel başkan mı emanetçi mi belli değil. Onu oraya oturtan efendilerinin bir sonraki adımı da meçhul" dedi.

"CHP'nin faşist kodlarında en ufak bir değişim olmadı. Atatürk'ün partisi kimi zaman mezhepçi fanatiklerin kimi zaman marjinal örgütlerin kimi zaman da bukalemun tiplerin elinde adeta oyuncağına döndü. Değişim dediler ancak kurultaylarında Selo'sundan Kavala'sına ne kadar demokrasi düşmanı varsa selam çaktılar. 

(Kemal Kılıçdaroğlu) Galiba bir ofis aşmış orada inşallah mutfağı da unutmamıştır.

CHP'nin genel başkanlık koltuğuna oturan gerçekten genel başkan mı yoksa emanetçi mi belli değil. Onu oraya oturtan efendilerinin bir sonraki adımı ne olacak o da meçhul. Genel başkanında da onu oraya getirenlerin de amaçlarının asla değişmediğini biliyoruz.

GENÇLERE VERİLEN SÖZLER 

"Onca saldırıya rağmen milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Gençlerimize verdiğimiz indirimli cep telefonu ve bedava internet sözümüzü tuttuk. Emekilerimize 5 bin TL ödeme yaptık. Önümüzdeki 5 yıllık yol haritamızı ayrıntılı şekilde belirledik. Emeklilerimize 5 bin lira ödemeyi yatırdık. Aile ve gençlik fonuna dair süreç de mecliste şekillenmek üzere. 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Çalışanları enflasyona ezdirmeme politikamıza önümüzdeki dönemde de bağlı kalacağız. Vatandaşımız gönlünü ferah tutsun. Türkiye emin ellerdedir. Her türlü zorluğa göğüs gerecek güce sahiptir. Türkiye mutlaka hedeflerine ulaşacaktır."

YEREL SEÇİM MESAJI 

"İstanbullu, Ankaralı hatta İzmirli de çok çekti. Yeniden buraları sahiplerine verelim. Beceriksiz idareciler yüzünden çürüyen belediyelerimizi kurtaracağız.

Hesabını vermeden bunların hiçbirine huzur yoktur. Geçtiğimiz günlerde 3 Kasım'da 21. yılımızı geride bıraktık. Şanla şerefle ülkemize hizmetle geçen 21 yılda Türkiye'yi geliştirme çabasında olduk. Milletin iradesine leke sürdürmedik asla. Savunmadan ulaştırmaya, sağlıktan eğitime, sosyal yardımlara kadar ülkemize çağ atlattık. her bir ferdimiz bunları günlük hayatında yaşıyor ve tecrübe ediyor. 

AYM-YARGITAY KRİZİ 

Bu ülkede darbe veya kalkışma olsa en büyük destekçisi CHP olacaktır. Gezi kalkışmasından çukur eylemlerine kadar hepsinde CHP'nin silüeti vardır. AYM ile Yargıtay arasındaki mesele görüş farklılıklarından ibarettir. İki yüksek yargı organı arasında ortaya çıkan içtihat farkını darbe olraka nitelemek utanmazlıktır. Her iki yüksek yargı organı, başkanları da dahil bu konudaki şikayelerini dile getiriyorlar. AYM'nin 130 bin dosya yükünün altından kalması mümklün değildir. Devlet başkanı sıfatıyla bize bu tartışmada hüküm vermek değil çözüm bulmak düşer. İnşallah biz de bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Sorunun acil çözümü, yasal değişiklilerin süratle yapılması yeni bir anayasadan geçmektedir. Bunun adresi de yüce Meclis'tir. Meclis ülkenin meselelerine çözüm üretme merkezidir. Oturma eylemi yapma yeri değildir, oturmak için yer arıyorsan parka git.

Seçim sandıktan önce gönüllerde kazanılır. Bunun yolu da hizmetten geçmektir. Biz işimizi düzgün yaparsak milletin teveccühüne mazhar olmamızı kimse engelleyemez. 31 Mart'a kadar seferbelik ruhuyla çalışacaksak bunun lokomotifliğini milletvekilleri olarak siz yapacaksınız. Herkesten daha fazla siz koşacaksınız, çalınmadık kapı bırakmaycaksınız."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...