Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya net mesaj: İsrail'in üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
25 May 2024 15:05 - Güncelleme : 25 May 2024 15:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya net mesaj: İsrail'in üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Gazze'de katliam emrini veren Netanyahu'ya sert sözlerle yüklenen Erdoğan, katliamlar durdurulana kadar İsrail'in üzerindeki baskıyı sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuştu.

Gazze'de katliam emrini veren Netanyahu'ya çok sert tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu yönetimi Gazze'deki katliamlarına son verinceye kadar baskı kurmayı sürdüreceğiz" dedi.

Ekonomiye dair önemli mesajlar da veren Erdoğan, hedeflerini enflasyonu tek hane indirmek olduğunu söyledi. Erdoğan, "Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya net mesaj: İsrail'in üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz - 1. Resim

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-DEİK'in kapsayıcılığını ülkemiz adına avantaj olarak görüyoruz. İhracatta Cumhuriyet rekoru kırdık. Nisan itibarıyla yıllık ihracat 257 milyar doları aştı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Gazze'de 36 bin masumu şehit eden İsrail'i ateşkese zorlamak amacıyla aldığımız ticari işlemleri durdurma kararımızın uygulanma sürecinde de iş dünyamızla iletişim kanallarımızı açık tutuyoruz. Netanyahu yönetimi Gazze'deki katliamlarına son verinceye kadar baskı kurmayı sürdüreceğiz.

"ENFLASYON DIŞINDA HEDEFLERİMİZİN DE ÜSTÜNDE BAŞARI SERGİLEDİK"

Enflasyon dışında hedeflerimizin de üstünde başarı sergiledik. Ekonomide yol haritamız, OVP ve 12. Kalkınma Planı'dır. Bölgemizdeki krizlere, seçimlere ve muhalefetin popülist söylemlerine rağmen yol haritamıza sadık kalıyoruz. 31 Mart öncesinde seçim ekonomisine tevessül etmedik. Ülkemizin geleceğini riske atmadık. Seçim meydanlarına bol keseden vaat dağıtanlar bugün borç üstüne borç alıyor, zam üstüne zam yapıyorlar. Daha atamaları saymıyorum bile. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya net mesaj: İsrail'in üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz - 2. Resim

ENFLASYON MESAJI

Döviz kuru üzerinden millete korku saldılar. 1 Nisan sabahı döviz kuru şöyle uçacak, böyle fırlayacak diye akla ziyan senaryo yazdılar. İnsanları dolar ve avro satın almaları için ahlaksızca kışkırttılar. Karamsar senaryoların hiçbiri gerçekleşmedi. Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirerek milletimizin refahını artırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş bekliyoruz. Asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Yıllık bazda enflasyonun mayısta en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı düşüşe geçmesini bekliyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon sürecine gireceğiz"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...