Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupalı liderlere tepki: Holokost utancı Batı'yı esir aldı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 18:33 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 20:46
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupalı liderlere tepki: Holokost utancı Batı'yı esir aldı
cumhurbaşkanı erdoğan,

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'de katliama yol açan saldırılarının barbarlık, eşkıyalık ve devlet terörü olduğunu kaydeden Erdoğan, "Gazze'deki insani trajedinin engellenmesinde Almanya ile diyalog içinde olmayı sürdüreceğiz" dedi.  İsrail'in saldırılarına karşı Avrupa'dan ABD'ye hiçbir ülkeden en küçük tepki dahi gelmediğini belirten Erdoğan, "Holokost utancı, Avrupalı ülkeleri esir almış durumda. İsrail yönetimi Holokost'u kalkan olarak kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantının ana gündemi İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı atılacak adımlar, ekonomi ve terörle mücadelede son gelişmeler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Öncelikle Cumartesi gecesi Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan hazırlık maçında Almanya karşısında tarihi galibiyete imza atan A milli futbol takımımızı cani gönülden tebrik ediyorum. Millilerimiz deplasmanda 72 yıl sonra gelen 3-2'lik skorla tarifsiz bir gurur yaşattılar. Gurbetçi kardeşlerimizin coşkuyla takımımızın yanında yer almaları da bizim için ayrıca anlamlıydı.

Türkiye Yüzyılı'nın inşası için verdiğimiz mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. İçeride ve dışarıda birçok etkinliğe, zirveye, görüşmeye, açılış törenine iştirak ettik. Kazakistan'ın ev sahipliğinde Astana'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinde birliğimizi, beraberliğimizi bir kez daha perçinledik.

Merhum Gaspıralı İsmail Bey'in 'Dilde, fikirde işte birlik" idealine adım adım yaklaşıyoruz. Geçen sene KKTC'nin anayasal ismiyle teşkilata gözlemci üye olması tarihi adımdı. Kıbrıs Türkü kardeşlerimize uygulanan tecridin kırılması yanında Türk dünyasının Kıbrıs halkına desteğini ortaya koymuştuk. KKTC'deki kardeşlerimizin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramını tekrar tebrik ediyorum. Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ı bir kez daha rahmetle yâdediyorum.

ERMENİSTAN, AZERBAYCAN'IN UZATTIĞI BARIŞ ELİNİ TUTSUN"

Kıbrıs Türkünü ambargolarla haklı davalarından döndürmeye çalışanlar, Kafkasya'da yeni oyunlara giriştiğini görüyoruz. Ermenileri istismar ettiler, kullandılar. Bu gerçeği artık Ermenistan'ın da görmesi gerekiyor. Ermenistan'a Azerbeycan'ın uzattığı barış elini tutması çağrısı yapıyorum.

"TOGG 12 BİN TESLİMAT YAPTI"

'Türk araba yapamaz, bu araç satılmaz, vatandaş bunu almaz' diyenleri hüsrana uğrattık. Bunun fabrikası nerede diye dalga geçtikleri Togg 12 bin teslimat yaptı. Teslim edilen araç sayısı günden güne artıyor.

Kocaeli'nden Rize'ye geçtik. Rize'de toplam maliyeti 2 milyar 886 milyon lira olan eser ve hizmetlerin açılışını gerçekleştirdik. Tüm bu yatırımların Karadeniz bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.

Her kim Türkiye'yi soydaşlarının derdine sırtını dönmekle itham ediyorsa ya gafildir ya da yabancı güçler adına çalışan 5. kol elemanıdır. Bundan sonra da kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Gazze halkına da bu anlayışla sahip çıkıyoruz. Gazzeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere 11 uçak dolusu malzemeyi Mısır'a gönderdik.

"GAZZE'YE 800 TON YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİK"

Toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. Yardım malzemelerini Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırılmasını sağlıyoruz.

Güya medeni dünya İsrail'in hastanelere dönük saldırılarını sessizce seyretti. Savaş hukukunun açık ihlali olan İsrail'i kendisini savunma hakkı olarak diyen ülkeler gördük. Gazze'deki tek onkoloji hastanesinin vurulması akabinde buradaki kanser hastalarının ülkemize sevki ile girişimimizi başlattık. Toplam 88 hasta ve 61 refakatçısı ile ülkemize getirdik.

Gazze'de mahsur kalan vatandaşlarımızın bir kısmının tahliyesini dün gerçekleştirdik. Diğerleri ile ilgili çabalarımız sürüyor. Günümüzde de Türk özlenendir, gözlenendir, mazlum ve mağdurların hamisidir. Türkiye tarihi misyonunu, nemelazımcılık yaparak değil başı dara düşenlere kucak açarak yerine getirmektedir.

"HAÇLIYI ARATMAYAN GADDARLIK SERGİLENİYOR"

İsrail, Gazze'de hastaneleri bombalayarak Gazzelilerin direnişi kırmaya çalışıyor. Haçlı'yı aratmayan gaddarlık sergileniyor. İsrail suyunu, yakıtını, elektriğini, iletişimini keserek, Gazze halkını öldürmekle kalmıyor, hastane bombalayarak direniş azmini de kırmaya çalışıyor. Gazze'de bir vahşet bir gaddarlık sergilenmektedir. Hamile kadınları, doğmamış bebekleri katletmeleriyle övünen bir cinnet halindeler. Ağzı süt kokan bebekleri bombalamanın adı savaş değildir. Bunun adı barbarlık, eşkıyalık, devlet terörüdür.

"AVRUPA'DAN ABD'YE KADAR EN UFAK TEPKİ YOK"

Türkiye olarak Gazze'de akan kanın durması için seferber olmuşken, batılı ülkelerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak takip ediyoruz. Avrupası'ndan Amerikasına kadar en ufak tepki gelmiyor. Çocuklara, yaşlılara atom bombası atma tehdidi dair, onu destekleyen herkes saece tarih önünde değil insanlık nezdinde yargılanacaktır.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupalı liderlere tepki: Holokost utancı Batı'yı esir aldı

"HEPSİNİN İSRAİL'E BORÇLARI VARDIR"

Ateşkes sözcüğünü kullanmaktan bile çekinen ürkeklikle, korkaklıkla karşı karşıyayız. Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda. Batılı entelektüeller, basın kuruluşları, insan hakları örgütleri de aynı şekilde İsrail'i aklamanın peşinde. İsrail yönetimi holokostu, soykırıma varan katliamları kalkan olarak kullanıyor. Almanya'ya gerçekleştirdiğimiz son seyahatte bir kez daha üzülerek şahit olduk.

Hak bildiklerimizi birilerini rahatsız etse de cesaretle söylememizin sebebi işi budur. Bizim borcumuz yok ama onların hepsinin İsrail'e borçları vardır. Onlar borç ödüyorlar. Utanç veren olay Batılı ülkelerin katliamlarına kılıf uydurma konusunda İsrail ile sergilediği yalan kardeşliğidir.

"İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAHLARI UNUTTURMASINA  İZİN VERMEYECEĞİZ"

Irak'ta nükleer silah arayanların İsrail'li bakanların kameralar önünde sarf ettiği atom bombası itirafı karşısında tek cümle kurmamaları ibretlik durumdur. İsrail nükleer güce sahip olduğunu açıkça ikrar ediyor. Nükleer silah meselesi öyle meskut kalınacak bir konu değildir. Bugün İsrail'e ses çıkarmayanların yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz. İsrail'in nükleer silahları meselesinin unutulmasına, unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz.

Riyad zivresinde nükleer silahlar hususunda önemli kararlar aldık. Önümüzdeki dönemde her iki meseleyi gündemde tutmaya devam edeceğiz.

"TERÖR KORİDORUNU OPERASYONLARLA PARÇALADIK"

Yılbaşından bu yana 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Son terörist ülkemiz için tehdit kaynağı olmaktan çıkarılıncaya kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Terör koridorunu operasyonlarla parçaladık. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ikazımızı dün olduğu gibi bugünde geçerlidir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...