Tgrt Haber

7 yıl sonra bir ilk! Bahçeli-Özel görüşmesinin perde arkası

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
07 May 2024 12:01 - Güncelleme : 07 May 2024 13:19

Son dakika haberi... MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TBMM'deki görüşmesi sona erdi. 7 yıl aranın ardından iki parti lideri arasında gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. İşte detaylar...

CHP lideri Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden etmişti. Daha sonrası görüşmeye ilişkin açıklama yapan Özel, Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN: TÜRKİYE SİYASETİNİN BUNA İHTİYACI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim ki Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var" demişti.

7 yıl sonra bir ilk! Devlet Bahçeli-Özgür Özel görüşmesi başladı - 1. Resim

GÖRÜŞME SONA ERDİ

İki lider arasındaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşme sonrası iki lider de herhangi bir açıklama yapmadı. Bahçeli - Özel görüşmesi bire bir gerçekleşti.

KİM NE HEDİYE VERDİ?

CHP lideri Özgür Özel, Devlet Bahçeli’ye tespih (oltu taşı) ve Mesir macunu hediye etti. Devlet Bahçeli'nin de Özel'e porselen bir tabak hediye ettiği öğrenildi.

GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI...

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Bahçeli-Özel görüşmesine ilişkin detayları aktardı.

Atik şu ifadeleri kullandı:

"Özel, Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü sonrasında DEM Parti'yi ziyaret etti. Bahçeli görüşmesinden bir gün önce de Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştü. Özel, yerel seçimlerin ardından siyasette yumuşama turları gerçekleştiriyor. Özel, İYİ Parti'yi ve Saadet Partisi'ni de ziyaret edecek, yani bana gelen bilgiler bu yönde... Bahçeli anayasa konusu dile getirmiş olabilir. Bir de Bahçeli'nin CHP ile alakalı çok sert eleştirileri var özellikle terörle mücadele konusunda... Bahçeli görüşmede; Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonlarına karşı CHP'nin devletin çıkarlarını izleyen bir politika izlemesinin gerektiğine dair mesajlar vermiş olabilir"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...