Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan'dan İsveç'e 'sözünde dur' mesajı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 21:29 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 21:49
Son dakika! Erdoğan'dan İsveç'e 'sözünde dur' mesajı
,İsveç,Erdoğan

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, müttefiklik ruhuna uygun biçimde üçlü muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getireceğine inandığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, İsveç'in NATO üyelik süreci, terörle mücadele, Türkiye-İsveç ilişkileri ve bölgesel ile küresel konuları ele aldı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, liderlerin görüşmesinde önemli gündem maddeleri üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya üyeliğinin gerçekleşmesinin ardından, müttefiklik ruhuna uygun olarak üçlü muhtıradan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getireceğine olan inancını ifade etti. Erdoğan İsveç'in terörle mücadelede Türkiye'ye gerekli desteği sağlaması gerektiğinin belirtti.

İSVEÇ'E TERÖR MESAJI 

İki ülke arasında Güvenlik Alanında İşbirliği Mekanizması'nın işletilmeye başlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu adımın iki ülke ilişkileri için önemli bir ilerleme olacağını belirtti. 

Son dakika! Erdoğan'dan İsveç'e 'sözünde dur' mesajı - 1. Resim

Görüşmede ayrıca, bölgesel ve küresel konuların da ele alındığı, iki liderin karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi. İsveç'in NATO üyelik sürecinde Türkiye'nin tutumunu ve beklentilerini açıkça dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele konusunda somut adımlar atmasının önemine dikkat çekti.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...