Tgrt Haber

Son dakika! İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker, AK Parti'ye katılıyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 21:00 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 21:12
Son dakika! İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker, AK Parti'ye katılıyor 
,,AK Parti,istifa

Son dakika haberi: Genel seçimlerde İYİ Parti'den Ankara Milletvekili seçilen Adnan Beker geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiğini duyurdu. Beker'in, Nebi Hatipoğlu gibi partisinden ayrılıp AK Parti'ye gideceği iddia edildi. 

İYİ Parti'de patlak veren krizlerin ardından istifa duryası durmak bilmiyor. 4 gün önce partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Adnan Beker'in AK Parti saflarına geçeceği öne sürüldü.

"İYİ Parti çatısı altında Ankaralı hemşerilerim ve yüce Türk milletine daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden partimden ayrılıyorum" diyen Beker, "Büyük Türk Milleti’ne ve Ankara'mıza her zamanki azim ve inanmışlıkla hizmet etmeye devam edeceğim" diye konuşmuştu. 

SZC TV'den İsmail Saymaz'ın iddiasına göre, Adnan Beker AK Parti sıralarına katılacak. Ümit Dikbayır'ın da Beker ile hareket etmesini beklediğini söyleyen Saymaz, "Adnan Beker AK Parti'ye geçecek. Ümit Dikbayır da Beker ile hareket eden isimlerden biriydi. İkisi yakın arkadaş. Dikbayır, Beker'le birlikte hareket ederse o da AK Parti'ye geçebilir" dedi. 

HATİPOĞLU DA İSTİFA ETMİŞTİ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu da geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istfa ederek AK Parti'ye katılmıştı. Hatipoğlu'nun parti rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan takmıştı. 

ADNAN BEKER KİMDİR?

1964’te Yozgat’ta doğdu. Baba adı Hacı Çelebi, anne adı Döndü’dür. İlk-orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Beker, Ankara Aydınlıkevler Lisesi mezunudur. Genç yaşta ticarete atılan Beker; petrol, inşaat, enerji sektörlerinde çeşitli faaliyet gösterdi ve kısa sürede Başkent’in tanınan iş adamlarından biri hâline geldi

TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği, çeşitli STK, vakıf ve dernek başkanlığı gibi önemli yönetimsel görevlerde bulundu. 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Pursaklar Belediye Başkan Adayı oldu. Beker, 2019 yılında İYİ Parti Çankaya Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve 4 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Grup Başkan vekilliği yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...