Tgrt Haber

Son dakika! Meral Akşener bizzat açıkladı: İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
01 Nisan 2024 14:32 - Güncelleme : 01 Nisan 2024 15:49

Son dakika haberi... İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçim sonrası ilk kez açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarına ilişkin muhasebe ve özeleştirilerini yapacaklarının altını çizen Akşener, "Tam da bu sebeple en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" dedi.

Türkiye'de milyonlarca seçmen dün sandık başına giderek; 5 yıl boyunca görev yapacak yeni yerel yöneticilerini seçti. Büyük bir başarı elden eden CHP göre İYİ Parti yalnızca Nevşehir'i alabildi. Bu sonuçların ardından istifasını açıklayan Bilge Yılmaz, İYİ Parti liderini de istifaya çağırmıştı. İBB bağımsız meclis üyesi İbrahim Özkan da Akşener'in kurultay kararı alarak, yeniden aday olmayacağını öne sürmüştü.

AKŞENER'DEN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA

İstifa iddiaları hala gündemde dolanırken İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçim sonrası ilk kez konuştu. Seçimlerde kendilerine emanet edilen 1 il, 23 ilçe ve 7 belde için vatandaşlara teşekkürlerini ileten Akşener, partiyi temsil eden her bir kişiye de ayrı ayrı teşekkür etti. 

Seçime katılım oranına ayrı bir parantez açan Akşener, "2023 yılındaki seçime göre sandığa katılım oranındaki büyük düşüş görmezden gelinemez" dedi. Vatandaşların en net mesajı hükümete verdiğini söyleyen Akşener, "Yıllardır ekonomideki basiretsizliğe, adaletsizliğe 'artık yeter' dedi" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti olarak kendileri de üzerlerine düşen sorumluluğu alacaklarını söyleyen Akşener, sonuçlara ilişkin muhasebe ve özeleştirilerini yapacaklarını belirtti. Akşener, "Tam da bu sebeple en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" diye konuştu.

Son dakika! Meral Akşener bizzat açıkladı: İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor! - 1. Resim

"KATILIM ORANINDAKİ BÜYÜK DÜŞÜŞ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"

Akşener'in konuşmasından satır başları:

"Biliyorsunuz demokraside her konu tartışılabilir ama tek bir konu tartışılamaz o da seçmenin hür iradesi ile sandığa attığı oyudur.  Milletimiz 1 il, 23 ilçe ve 7 beldeyi İYİ Parti'ye emanet etti. Bunun için teşekkür ediyoruz. Seçim süreci boyunca gayretiyle partimizi temsil eden tüm belediye başkan adaylarımıza, teşkilatlarımıza, üye ve gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

2023 yılındaki seçime göre sandığa katılım oranındaki büyük düşüş görmezden gelinemez. Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu son seçimde gördük.

Son dakika! Meral Akşener bizzat açıkladı: İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor! - 1. Resim

"MİLLETİMİZ EN ESASLI MESAJI DA İKTİDARA VERDİ"

Milletimiz bu seçimde alışılmış kutuplaştırma alanlara, suni kavgalara mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Milletimiz en esaslı mesajı da iktidara verdi. Yıllardır ekonomideki basiretsizliğe, adaletsizliğe artık yeter dedi.

"OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLE KONGREMİZİ TOPLAYACAĞIZ"

İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Sonuçlara ilişkin muhasebe ve özeleştirimizi yapacağız. Tam da bu sebeple en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" 

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...