Tgrt Haber

Son dakika! Devlet Bahçeli'den emekli maaşı açıklaması: Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
29 Şubat 2024 14:38 - Güncelleme : 01 Mart 2024 13:24
Devlet Bahçeli,MHP

Son dakika haberi... MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti ile ittifak görüşmelerinde bulunan CHP'ye sert sözlerle yüklendi. CHP'nin bölücülere teslim olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, "CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır. Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır" ifadelerini kullandı. Enflasyonla mücadelenin başarıya ulaşacağını belirten Bahçeli, emekli maaşları için de "Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacak" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da MHP Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında yerel seçim ve ekonomi gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Son günlerde kamuoyunda yeniden tartışma konusu olan emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Devlet Bahçeli, sözleriyle milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı. Mevcut maaşın yetersizliğinden bahseden Bahçeli, maaşlara iyileştirme sinyali verdi.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hepinize müteşekkirim, hepinizden razıyım. Unutuldu sanılmasın. Siyasetin zorlu etaplarında gösterdiğiniz dirayet, yalan, dedikodu ve iftiralar karşısında sahnelediğiniz cesaret, biliniz ki her türlü övgünün önünde ve üstündedir. Davamız haklının, hakikatin davasıdır. Yolumuz uzun, yükümüz ağır velakin irade ve inancımız çelik gibidir. 55 yıllık geçmişimizi parlak bir gelecekle buluşturmak hepimizin ortak sorumluluğudur. 

"ULAŞACAĞIMIZ HEDEFLER ÇOK"

Her an yenilenerek ancak kontrolsüz değişim dalgalarına, çivisi çıkmış manzaraya tedbirli ve uyanık yaklaşarak, asıl gelişme dinamiklerinin milli ve manevi kaynağımızda olduğunu bilerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Sevdamız millet, gücümüz devlettir. Allah’ın izniyle daha yapacağımız çok işler, ulaşacağımız çok hedefler vardır.

17 Mart 2024’te yapacağımız partimizin 14’üncü Olağan Büyük Kurultayımız öncesi son MYK ve MDK toplantımız vesilesiyle her dava arkadaşıma bugüne kadarki çalışmalarından dolayı tebriklerimi iletiyorum. 55 yıldır ülkeye sevdalandık, ülküye yemin ettik. İlk günkü azim ve kararlılıkla nice 55 yıllara, nice yüzyıllara, bizler göremesek bile Allah’ın hikmetle partimizin vasıl olacağından şüphe duymuyoruz.

Ülkümüz büyük Türk milletini, ona farklılık ve değer kazandıran, dil, gönül, ahlak, inanç, akıl ve vicdanda taşınan muhteşem değerler manzumesini, bir kutlu emanet olarak köklerinden kopartmandan anlayıp, geliştirerek, insanlık var oldukça sonsuza kadar yaşatmak, milli devletimizin Türklük, İslamlık ve insanlığın esenliği için çalışmaktır.

Medeniyetler arasında değişen güç dengeleri, göç ve sığınmacı akını, azgınlaşan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, çatışma ve savaş alanları, inanç ve kültürel çizgileri doğrultusunda yeniden biçimlenmeye başlayan küresel siyaset arenası, Türk milliyetçiliğinin yeni bir duruş muhasebesi yapmasını acil hale getirmektedir.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den emekli maaşı açıklaması: Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacak - 1. Resim

EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Ekonomik sorunların üstesinden gelinecektir. Hayat pahalılığı kaderimiz değil, bitecektir. Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak, fiyat ve finansal istikrar Türkiye ekonomisinin zincirlerini kıracaktır. Faiz, döviz ve enflasyon siperine yatıp ekonomik ve siyasi istismar operasyonunu dört bir koldan ilerletenlerin hevesleri kursaklarında kalacak.

"KENT UZLAŞMASI DEDİKLERİ PKK İTTİFAKI"

CHP yerel yönetimlerde başarısızdır. CHP yerel yönetimlerde acizdir, iflastadır ve itibarsızdır. CHP yerel yönetimlerde bölücülere teslimdir, boyun bükmüştür. Ne kadar gizleseler de CHP ve DEM yan yanadır, diğerleri yedektedir. Zillet masasının altı ile üstü yer değiştirdi. Oyunu görüyoruz. Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır, ülkemize karşı 5. kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır.

İstanbul'da davetiye polemiği çıkaran, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı peşine düşerek görevini terk eden, partisinin eş başkanı gibi hareket eden malum şahıs için son görünmüştür. Aynı şey Ankara ve İzmir için de geçerlidir.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den emekli maaşı açıklaması: Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacak - 2. Resim

"CHP, DEM'İN OYUN UŞAĞI"

Özgür Bey'in grup toplantısında halüsinasyon görerek yaptığı konuşma ruh sağlığı hakkında hepimizi kaygılandırdı. Bu konuşmada Atatürk sizden partinizi iktidar yapmanızı bekliyor demiştir. Bizim anlayamadığımız, Özgür Bey hangi ara Atatürk'le temas kurdu, nasıl konuştu? Şayet ruh çağırma seanslarına katılıp bir sonuca ulaştığını iddia ederse kendisine yazık olacak. Yok uyduruyorsa da palavracı olarak anılmayı hak edecektir.

"ATATÜRK HAYATTA OLSA CHP İÇİN KURTULUŞ SAVAŞI BAŞLATIRDI"

Bugünkü CHP, Atatürk'ün partisi değil, DEM'in oyun uşağıdır. Atatürk dile gelmiş de partisinin iktidar olmasını istemiş. Özgür Bey'e tavsiyem ne yiyip içtiğine dikkat etmeli. Teröristlerle dem'lenen bir parti Atatürk'ün partisi olamaz. Bölücülerin elini eteğini öpen bir parti Atatürk'ün partisi olamaz. Terörle mücadeleye hayır diyen bir parti Atatürk'ün partisi olamaz. Atatürk hayatta olsaydı bu defa da partisi için kurtuluş mücadeleye başlardı.

"DEM'LENDİKÇE ŞUURLARINI KAYBETTİLER"

DEM'lenen CHP İzmir'de denize dökülenlerin varisidir. DEM'lendikçe şuurlarını kaybettiler. Muhalefet Türkiye'den çoktan uzaklaşmıştır. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır. İHA'ları, SİHA'ları dünya konuşur ama bunlar 'hayırdır savaşa mı giriyoruz' deyip göle maya çalarlar. KAAN kanat açar, göğsümüz kabarır. Müfteriler ise çarpıtmalarla yapılanı yıkmak, milli sevinci köreltmek için uğraşırlar. Bu CHP iktidarın değil Türkiye'nin karşısında. Korkmasınlar, itiraf etsinler, gerçeklerle yüzleşsinler. 

31 Mart'ta zafer Türk milletinin, Cumhur İttifakı'nın olmalı. 14-28 Mayıs seçimleri teyit edilip Türk milletinin mührü vurulmalı. Yapamayanlar gitmeli, vatan ve millet sevdalıları gelmeli. Türkiye'nin gelişmesiyle sevinmek ne Özgür Bey'i ne de arkadaşlarını MHP'li veya AK Parti'li yapmaz, yalnızca bu milletin evladı yapar, yalnızca adam gibi adam yapar."

BAHÇELİ VE ERDOĞAN'IN SÖZLERİ EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRDI

Yeni yıl öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılmış, en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesine çıkarılmıştı. Ancak asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından emekliler düşük kalan maaşlarının artırılmasını talep etti.

Kamuoyunda oluşan beklentisi sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ankara'da emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı çıkış emeklileri umutlandırdı. Emeklilerin çağrılarında haklı olduğunu belirten Bahçeli, gerekli iyileştirmelerin yapılacağını dile getirdi.

Son dakika! Devlet Bahçeli'den emekli maaşı açıklaması: Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacak - 3. Resim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim çalışmaları kapsamında gittiği Kütahya'daki mitingde emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekmiş, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Cumhur İttifakı cephesinden gelen peş peşe açıklamaların ardından, 16 milyon emeklide temmuz ayında maaşlara 'ara zam' beklentisi oluştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...