Tgrt Haber

Son dakika... TBMM Başkanı Şentop'tan erken seçim açıklaması

11 Aralık 2021 12:16
Son dakika... TBMM Başkanı Şentop'tan erken seçim açıklaması
TBMM BAŞKANI,mustafa şentop

Son dakika haberi: TBMM Başkanı Mustafa Şentop erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Siyaseten bu işin bir mantığı yok. Yeni sistemde bu tartışma çok gereksiz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Dolmabahçe Sarayı'ndaki TBMM Başkanlık İstanbul Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında erken seçim hakkında açıklamalarda bulundu.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDEKİ GERİLİMLER

"Fiziki müdahaleye varan müdahaleler yanlış. Sürekli kürsüdeki hatibin sözünü kesene uyarma cezası verilir. Meclis'in çalışma ortamını bozana da uyarılmadan kınamaya kadar ceze verilir. İç tüzükte açık. Ben arkadaşlarıma disiplin cezası verilsin demiyorum. Ama verilmeyince da bu şekilde tansiyon yükseliyor. Bunun için ayrı bir düzenleme yapmaya gerek yok herkesin tüzüğe uygun davranması gerekir."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Mustafa Şentop'un açıklamalarından satır başları:

"Erken seçimin gerçekleştirilmesi için zor şartlar konulmuş. Biz yeni sistemle siyasi istikrarı düşünmüştük ve seçimlerin vaktinde yapılmasını istedik. Acil gerekli durumlarda halka gidilebilir. Erken Seçim tartışmalarının yeni sistemde mantığı yok, çok gereksiz buluyorum."

SEÇİM YASASINDA DEĞİŞİKLİK 

"Basından duyuyoruz, bize gelen bir talep yok. Uygulanması için Haziran ortasına kadar değişiklik yapılmalı. Seçim kanunlarıyla ilgili değişiklikler henüz gelmedi."

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

TBMM Başkanı Şentop yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, "Seçim kanununda yapılan değişiklikler bir yıl sonra uygulanabilir diyor Anayasa. Yeni Anayasa konusunda çok şey gündeme geliyor. Yeni Anayasa tartışması açılınca tartışmayı sıfırdan açmaya çalışanlar var. Bunları Türkiye aştı. 2012-2013 yılında tüm siyasi partilerin teklifleri oldu. Dünyada ülke adedince parlamenter sistem vardır diyebiliriz.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'ni tuhaf kullanıyor arkadaşlar. Bu yürütmenin güçlendirilmesi için parlamenter sistemde bazı değişiklikler yapılmış. Tartışma yapılabilmesi için somut teklifler ortaya konulmalı.

Yeni sistemde yürütme güçlü diyorlar. Siz ne öneriyorsunuz deyince yürütmenin güçlü olduğu güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorlar." ifadelerini kullandı.

BAE İLE TEMASLAR

"BAE toplantılara katıldı. Güzel bir görüşme geçti. İlişkileri ileri düzeye taşıma noktasında niyetler var. Elimizdeki veriler ekonomik ticari anlamda önceki yıllarda da düzeyini korumuş. Tarihi köklü bağlar var. Şimdi farklı bir yöne gidiyor. Ziyaretler devam edecek.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...