Tgrt Haber

Son dakika! TSK'nın harekâtına karşı çıkan YSP'li Sezai Temelli hakkında soruşturma 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2023 18:19 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 18:52
Son dakika! TSK'nın harekâtına karşı çıkan YSP'li Sezai Temelli hakkında soruşturma 
,HDP,soruşturma,Sezai Temelli

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yer alan terör unsurlarına düzenlediği hava harekatına karşı çıkıp TSK'nın sivilleri öldürdüğü iddiasını ortaya atan Yeşil Sol Partili Sezai Temelli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı re'sen soruşturma başlattı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde son 5 gündür gerçekleştirdiği hava hakekatına karşı çıkan ve TSK'nın sivilleri öldürdüğüne yönelik suçlamalarda bulunan Yeşil Sol Parti Milletvekili Sezai Temelli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı re'sen soruşturma başlattı. 

28. Dönem Milletvekili Sezai Temelli'nin; Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin 05.10.2023 tarihinde basına yaptığı açıklamaların 5237 Sayılı TCK'nun 301. maddesi kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, adı geçen milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı.

SKANDAL SÖZLERE İMZA ATMIŞTI 

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonları Temelli'yi rahatsız etmiş ve TSK/MİT'in operasyonlarını 'saldırı' olarak nitelendirmişti. Temelli, operasyonların teröristlere değil de Kürt halkına yapıldığı sözlerine imza atmıştı. 

"Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor" diyen YSP'li vekil "Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır" demişti. 

TSK'DAN HAVA HAREKATI

Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından MİT, Suriye'de konuşlu PKK/YPG'ye ait sözde askeri tesisleri ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı. Hedef alınan tesisler arasında PKK/YPG'nin silah/mühimmat depoları, saldırı/sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezlerinin yer aldığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Ankara'daki kalleş saldırı sonrası Irak'ın kuzeyine yönelik peş peşe 3 hava harekatı gerçekleştirdi.Özellikle, Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki kritik terör hedefleri imha edildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...