Tgrt Haber

Son dakika! Yeşil Sol Parti'nin yeni adı belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 11:20 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 11:36
Son dakika! Yeşil Sol Parti'nin yeni adı belli oldu
Yeşil Son Parti,HEDEP

Son dakika haberi: Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 4. Olağanüstü Kongresi'nde alınan karara göre, partinin adından değişime gidildi. Partinin yeni adı 'Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi' olurken kısaltması ise 'HEDEP' olarak belirlendi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ankara’daki Atatürk Spor Salonu’nda 4. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. İstiklal Marşı'nın okunmadan başlandığı kongrede partide kapsamlı değişikliğe gidildi. 

Ankara’daki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede 'Özgürlük İçin Yeniden' teması kullanılırken yeni eş genel başkanları belli oldu.

Partinin yeni eş genel başkanları ise Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan oldu.

YENİ İSİM: HEDEP

Yapılan açıklamada, Yeşil Sol Parti'nin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak anons edildi. 

Yeşil Sol Parti kongre

Kongrede YSP Eş Sözcüsü İbrahim Akın, İsrail-Filistin çatışmasına da değindi. Akın Filistin'in yanında olduğunu söylerken, "Biz Filistin halkının meşru mücadelesinin yanındayız. Ancak bu savaş politikaları içerisinde özellikle Hamas'ın sivillere dönük, kadınlara dönük yapmış olduğu katliamları savunmamuz mümkün değildir" dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...