Tgrt Haber

TBMM Başkanı Şentop'tan işgalci İsrail'e sert tepki: İnsanlık, zulmü yenecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 13:11 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 13:20
Mustafa Şentop,TBMM,İsrail,Gazze,Filistin

İşgalci İsrail, Doğu Kudüs’te her Ramazan ayında olduğu gibi Filistinlilere yönelik kanlı saldırılarına devam ediyor. Bütün Müslümanların sert tepki gösterdiği İşgalci İsrail'e bir tepki de TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısını lanetleyen Şentop, "İnsanlığın zulmü yeneceğine olan kesin inancımızla; kazanan, adalet ve onurlu Filistin halkı olacaktır" dedi.

İşgalci İsrail'in kanlı saldırıları her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da sürüyor. İsrail polisi, Mescid-i Aksa’yı gerçekleştirdiği baskınlarda Filistinlileri ters kelepçe ile gözaltına almıştı. İsrail, hain ve kanlı saldırılarına dün Gazze’ye dzüenlediği hava saldırısı ile devam etti. Gazze Şeridi’nde vurulan birçok noktadan alevler ve dumanlar yükseldi. İsrail’in saldırıları tüm Müslüman alemini ayağa kaldırdı. İsrail’in barbarca saldırıları sert bir dille kınanırken Türkiye'de de saldırılara karşı protestolar düzenlendi. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hain saldırılara sert tepki gösterilirken bir açıklamada TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi.

İNSANLIK VE HUKUK DIŞI SALDIRILARI ŞİDDETLE KINADI

Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırısına tepki gösterdi. Her ramazan ayında olduğu gibi yine İsrail savaş uçaklarının Gazze'yi bombaladığını kaydeden Şentop, İsrail'in bu insanlık ve hukuk dışı saldırısını şiddetle lanetlediğini belirtti.

"DUAMIZ VE DESTEĞİMİZ GAZZELİ KARDEŞLERİMİZ İÇİNDİR"

Şentop mesajında, "İnsanlığın zulmü yeneceğine olan kesin inancımızla; kazanan, adalet ve onurlu Filistin halkı olacaktır. Duamız ve desteğimiz Gazzeli kardeşlerimiz içindir" ifadesine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...