Tgrt Haber

İYİ Parti lideri Meral Akşener’e rakip çıktı! Mustafa Sarıgül de ‘başbakan’ koltuğuna talip oldu: Çok iş yaptım

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2023 10:54 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 11:08
,iyi parti,türkiye değişim partisi,mustafa sarıgül

Son dakika haberi: Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TGRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına katılan Sarıgül, parlamenter sisteme geçişi destekleyen partilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunurken dikkat çeken ‘başbakanlık’ çıkışında bulundu.

Türkiye seçim atmosferine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için 14 Mayıs tarihini işaret etmesinin ardından siyasi kulisler hızlandı. Milletvekili aday adayı olmak için harekete geçen isimler tek tek istifa kararlarını genel merkezlere iletti. Ancak muhalefetteki cumhurbaşkanı adayı belirsizliği devam ediyor. 6’lı masanın 11’inci toplantısında ilk kez aday ismi konuşulacak. CHP’li isimler Kemal Kılıçdaroğlu isminde birleşip ısrar ederken adayın kim olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

MUSTAFA SARIGÜL, CEM KÜÇÜK’ÜN SORULARINA CEVAP VERDİ

Seçimlere kurduğu kendi partisinden girecek olan isimlerden biri olan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TGRT Haber’de hafta içi her gün sabah saatlerinde yayınlanan Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına konuk oldu. Gündeme ilişkin sorulara cevap veren Mustafa Sarıgül yaklaşan seçimler öncesinde dikkat çeken mesajlar verdi.  

“PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞİ İSTEYENLER BİR ARAYA GELMELİ”

Parlamenter sisteme geçişi destekleyen partilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunan Sarıgül, barajın düşürülmesi gerektiğini söyledi. “600 milletvekilinin 100-150 milletvekilinin Türkiye milletvekili olması lazım” diyen Sarıgül, “450 milletvekili teşkilatlardan gelen arkadaşlardan olması lazım. Belediye başkanları seçimin iki türlü olması lazım. Cumhurbaşkanı adayı olacak kişi kadrosunu toplayıp sunması gerekiyor” dedi. Seçimi yüzde 10 ile 15 arasındaki kararsız seçmenin belirleyeceğini söyleyen Sarıgül, “Kararsız seçmene muhalefet üzen oy diyor. Hayır bunlar üzen değil, küsen oy” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1618503251854245898

TDP HERHANGİ BİR İTTİFAKA KATILACAK MI?

Türkiye Değişim Partisi’nin göçmen politikasını anlatan Sarıgül, “Mültecilerle ilgili önümüzde çok büyük bir fırsat var. İsveç ve Finlandiya NATO’ya girmek istiyorsa bizdeki bulunan mültecilerden alması gerekiyor. Mültecilere kapı açmak zorundalar” şeklinde konuştu. İttifak içerisinde yer alacak mısınız sorusuna ise Sarıgül, “Herkesi kucaklayan bir parti olsa destek verirdik. Ancak biz Türkiye Değişim Partisi olarak biz herkesi kucaklıyoruz. Türkiye iki ittifaka mahkum olmayacak kadar büyüktür” ifadelerini kullanarak cevap verdi.

MUSTAFA SARIGÜL’DEN ‘BAŞBAKAN’ ÇIKIŞI

Cem Küçük’ün ‘Cumhurbaşkanı olmak gibi niyetiniz var mı’ sorusuna Mustafa Sarıgül şu cevabı verdi;

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için cumhurbaşkanı olmak önemlidir. Uzun yıllar belediye başkanı ve milletvekili olarak çok iş yaptım. Ben Başbakan olarak Türkiye’nin her yerine gittiğimde teşkilatımızla halkla iç içe olmak istiyorum.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1618499173963255808

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...