Tgrt Haber

İmamoğlu "Vız gelir tırıs gider" dedi Nagihan Alçı tepkileri daha da büyüdü

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
07 May 2022 11:46 - Güncelleme : 07 May 2022 12:15
imamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’nda gazeteci Nagehan Alçı’yı da Karadeniz gezisine davet etmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’un 200-300 kişi tartışıyor tepkisiyle büyüyen eleştire İmamoğlu cevap verdi. Kendisini destekleyen çok sayıda ünlü ismin de tepki gösterdiği fotoğraf ile ilgili konuşan İmamoğlu, “Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider” ifadelerini kullandı. Açıklama tepkileri daha da büyüttü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirdiği ziyaretin yankıları sürüyor. Eşi Dilek İmamoğlu ve çocukları ile Karadeniz gezisine çıkan ve mitingler gerçekleştiren İmamoğlu’nun yanında yer alan gazeteciler tartışma konusu oldu.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun tartışma oluşturan fotoğraf ile ilgili önemsemediklerini ve bu eleştirilerde bulunanların sayısının 200-300 olduğunu söylemesi fitili ateşledi.

CHP’DE TARTIŞMA OLUŞTURAN FOTOĞRAF İÇİN BÖLÜNDÜ

İmamoğlu’na destek veren sanatçılar da duruma tepki gösterirken fotoğraf karesi ile ilgili CHP’den de açıklama geldi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Keşke gazetecileri götürmek yerine isteyen gazeteciler kendileri gelseydi" yorumunu yaparken CHP Sözcüsü Faik Öztrak "İBB Belediye Başkanımız kendi memleketine ve komşusu illere genel merkezimizin genel başkanımızın bilgisi dahilinde bir bayram ziyaretinde bulunmuştur. Bu geziye kimlerin davet edildiği genel merkezin işi değildir. Bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tercihi olup, bu fotoğrafın genel merkezimizce teviline ihtiyaç bulunmamaktadır." dedi.

İMAMOĞLU: VIZ GELİR TIRIS GİDER

İmamoğlu’na açık destek veren ünlü isimlerden eleştiriler yükselirken sosyal medya platformu olan Twitter’da konu TT oldu. Ekrem İmamoğlu ise katıldığı bir etkinlikte eleştirilere cevap verdi.  Her yerde aynı söylemde bulunduğunu ifade eden İmamoğlu, “Diyarbakır’da da aynı anlatacağım. Edirne’de Trabzon’da da aynı şeyleri anlatacağım. Hiçbir yerde farklı dilim olmayacak. Dolayısıyla bir fotoğraf üzerinden kurban etmek isteyen insanlar olabilir. Benimle aynı düşündüğünü aynı şeye inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir.  Ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlarda olabilir. Ya da farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırs gider. Hiç umurumda değil. Bu tarz girişimde bulunanları akıllı olmaya davet ediyorum. Başka hiçbir davetim yok. Çünkü bizim başarmaktan başka şansım yok” şeklinde konuştu. 

ÜNLÜ İSİMLERDEN TEPKİ YAĞDI

İmamoğlu'nun açıklamasının ardından sosyal medyadaki tepkiler daha da büyüdü. Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından paylaştıkları paylaşımlarda eleştiride bulundu.

GÖKHAN ÖZOĞUZ

İşte demek siyaset böyle bir şey! Biz senelerdir Yalan ve dolanı söyleyen ile aynı tarafta olmamak için, eskiden beri gelen çarpıklık ve karanlığın yaşanmaması için tarafsız konuştuk, fikrimizi beyan ettik. Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Ben Bu Otobüsten inerim Arkadaş!

FAZIL SAY

10 yıl önce yaşadığım Hayyam retweet davasında, ceza almam için televizyonlarda yaygara koparan, algı yaratan, ve ceza almamı da başaran gazeteci kadın, gönlümün en uzağında bile yeri yoktur. Ve onunla poz vermiş biri. O da o uzaklara gitti. Şimdi ne olacak Ekrem İmamoğlu?

ŞAHAN GÖKBAKAR

Konuştukça daha da kötüye gidiyor her şey... Fazla pohpohun yol açtığı kibir ve durum körlüğü... "Herkes konuşacak, konuşacağız" diyorken, "vız gelir tiris gider, hiç umrumda degil" e evrilen bir üslup. Sanki eski bir filmi yeniden izliyor gibi... Yeni Film hiç gelmeyecek mi???

HAYKO CEPKİN

Kimse şu fotoğrafı görmek için o meydanları doldurmadı. Kimse sandık başında saatlerce uykusuz şu resmi görmek için beklemedi. Miting gazı ile şöyle bi'üstten bakış' hali deseek… Ne mitingler doldurup milletin önüne çıkamayanlar gördük. Kırılan kalpler alınan ahlar ile zor onarılır.

MEHMET DEMİRKOL

Ne vız gelir ne tırıs geçer...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...