Tgrt Haber

Yeni kabine bugün ilk kez toplanıyor! Asgari ücret, dış politika ve terörle mücadele: İşte masadaki konu başlıkları…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 06:53 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 06:58
Yeni kabine bugün ilk kez toplanıyor! Asgari ücret, dış politika ve terörle mücadele: İşte masadaki konu başlıkları…
kabine,asgari ücret,enflasyon,erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı yeni kabine bugün ilk kez toplanıyor. Masada terörle mücadele, dış politika, enflasyonla mücadele ve asgari ücrette yapılacak olan ara zam konusunun görüşülmesi bekleniyor.

Türkiye’de seçim süreci tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını alarak yeni dönemin startını verdi. Çankaya Köşkü’nde yeni kabineyi duyuran Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı dışında tüm bakanlıkları yeni isimleri atadı. Erdoğan’ın atama kararı sonrasında bakanlıklarda devir teslim törenleri gerçekleştirilirken koltuklar yeni sahibine kavuştu. Gözlerin çevrildiği ve en çok konuşulan bakanlıklar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı oldu. Mehmet Şimşek yeni dönemin ilk sinyalini ‘değişim’ vurgusu ile verirken Hakan Fidan ise dış politikada ‘milli ve bağımsızlık’ ifadelerini kullandı.

BİRÇOK BAŞLIK MASADA

TGRT Haber’in elde ettiği bilgiye göre gözlerin çevrildiği yeni kabine toplantısı bugün gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını yapacak olan yeni kabinede birçok maddenin masaya yatırılması bekleniyor. Normalleşme adımlarının sürdüğü Mısır, İsrail ve Suriye ile gerçekleştirilen toplantıların görüşüleceği kabinede ayrıca İsveç’in NATO üyelik sürecine de değinilecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Kabinenin ana gündem maddelerinden biri de asgari ücrete yapılacak olan ara zam. Hatırlanacağı üzere seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayını işaret ederek yeni asgari ücretin belirleneceğini ifade etmişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde toplantılarına başlayacağı öğrenilirken son sözü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Kulislerde yeni asgari ücretin en az 10 bin TL olacağı ifade edilirken ‘500 dolar’ vurgusu ise hala yüksek sesle konuşuluyor.

Ayrıca enflasyonla mücadele konusunda atılacak olan adımlar da masanın önemli başlıklarından biri. Seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konular masaya yatırılacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye’nin gerek sınır içinde gerek ise sınır dışındaki terörle mücadelesi de kabinenin en önemli gündem maddelerinden biri. Gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yapılacağı kaydedilirken terörle mücadelede son değerlendirmeler yapılacak.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameraların karşısına geçerek ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatos turkmen 6 Haziran 2023 08:08

52 yasinda kronik hastaliklari olan kisiler olarak kismi 3600 yas hadi kaldirilmamis tir hakimiz olani istiyoruz reyisten 1999 oncesi yasa tas tamam verilmeli kismi emeklilik 50.55 yas olmali

Sonraki Haber Yükleniyor...