Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB için 3 isim istedi, ilçe aday profilleri belirlendi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Yeni Şafak
18 Aralık 2023 09:35 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 10:02
İstanbul,,akparti

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda temayül yoklamasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 kademe il başkanları, ilçe belediye başkanları ve 3 kademe ilçe başkanları ile toplantı yaptı. Erdoğan, İBB ve 39 ilçe için teşkilat mensuplarından isim istedi. Toplantıda aday profillerinin belirlendiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB ve 39 ilçenin belediye başkan adaylarını belirlemek için dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda yoğun mesai yaptı. Yaklaşık 500 teşkilat üyesi ile bir araya gelen Erdoğan, “Tamam mı, devam mı?” sorusunu sordu.  “Tamam” diyenlerden 2 isim önerisi istendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Ama bu arada da tabii bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip, gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz” demişti.

İBB İÇİN 3 İSİM ÖNERİSİ İSTENDİ

 “Yeniden İstanbul” diyerek seçim çalışmalarını başlatan Erdoğan’ın başkanlığında yapılan dünkü toplantıda adayları belirlemek için önemli bir mesai yaptı. Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, her teşkilat üyesine bir form verilerek İBB için 3 isim önerisi istendi. İlçe belediyelerinde de mevcut belediye başkanı için “Tamam mı devam mı?” sorusu soruldu. “Tamam” diyenlerden 2 isim önerisi istendi.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ve ilçe belediye başkanları ile parti yetkilileri katıldı.

ÇELİK: ORTAK AKLI HEP BERABER ÜRETECEĞİZ

Toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız herkesin görüşünü kapalı zarfta aldı. Cumhurbaşkanımızın konuşmasında ortaya koyduğu irade şudur; Burada ortak bir aklı tecelli ettirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. En derin, en kapsamlı istişareleri yaprak ortak aklı hep beraber üreteceğiz” dedi.

PARTİLERE ÖRNEK OLACAK MODEL

Çelik, şunları kaydetti:

“Bütün teşkilatlarımızla birlikte yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Genel başkanımız geleneğimiz olan her türlü temayülün gerçekleşmesi, demokratik iradenin tecelli etmesi için mekanizmaların çalıştırılması talimatı verdi. Teşkilatlarımızın iradesinin görülmesi için çalışmalar yapıyoruz. Burada ortak bir aklı tecelli ettirmek için bulunuyoruz. Ortak aklı yürüteceğiz. Arkadaşlarımız hür iradesi ile hangi adayı görmek istiyorsa önerdikleri isimleri söyleyerek her bir mensubumuzun ilçe başkanlarımızın iradelerini ortaya koyarak bu süreçlerin yansıtıldığı mekanizma yürütülecektir. Siyasi tarzımızın siyasi partilere örnek olacak modeldir. Temayüller yapıldı.”

HÜDA PAR’A 1 İLÇE 20 MECLİS ÜYELİĞİ

2018’deki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan HÜDA PAR’ın 2024 yerel seçimlerindeki kararı genel merkez tarafından değerlendiriliyor. Bu kapsamda AK Parti’de HÜDA PAR’a Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde oy potansiyeline göre bir ilçe verilebilir. AK Parti’de, ilçe, belde ve il olmak üzere yaklaşık 20 meclis üyeliğinin HÜDA PAR’a verilmesi düşünülüyor.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...