Tgrt Haber

Yeniden Refah Partisi'nden ittifak iddialarına net cevap

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 14:57 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 15:02
Yeniden Refah Partisi'nden ittifak iddialarına net cevap
Yeniden Refah Partisi,ittifak,yerel seçim

Yeniden Refah Partisi'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cumhur İttifakı'na destek vereceği iddiaları üzerine partiden resmi açıklama geldi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin ittifak kararları netleşmeye devam ediyor. Geçen yıl gerçekleştirilen 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın yanında saf tutan Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki iş birliği görüşmeleri tıkanmıştı.

3 BÜYÜKŞEHİR'DE İTTİFAK İDDİASI

İki parti arasındaki son görüşmeler neticesinde Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'da Murat Kurum, Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de ise Hamza Dağ'a destek vereceği iddia edildi. 

Kamuoyunda çıkan ittifak iddialarına Fatih Erbakan liderliğindeki YRP'den cevap geldi. Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ittifak iddiaları yalanlanırken, iki parti heyetleri arasındaki temasların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yeniden Refah Partisi'nden ittifak iddialarına net cevap

'HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

"Bugün bir kısım medyada yer alan AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için yapmış olduğu ittifak talebini kabul ettiğimiz yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yeniden Refah Partimiz, AK Parti'nin ittifak talebine ilişkin değerlendirmelerini sürdürmektedir. 

Partimiz içindeki istişare ve değerlendirmeler sonrası alınacak kararı genel başkanımız Fatih Erbakan kamuoyu ile paylaşacaktır. Bu hususta, genel başkanımızın yapacağı açıklama dışındaki açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğini kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...