Tgrt Haber

Yeniden Refah'ın ittifak kararı oyları nasıl etkiler? 'AK Parti için risk'

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 09:33 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 10:04
Yeniden Refah'ın ittifak kararı oyları nasıl etkiler? 'AK Parti için risk'
AK Parti,,Seçim,İstanbul,Yerel seçim

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifak kararını duyurdu. AK Parti ile iş birliği yapmayan YRP'nin bu kararı seçimi nasıl etkiler? Konuya ilişkin MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, tgrthaber.com.tr'e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TGRT HABER ÖZEL

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. İş birliği üzerine Yeniden Refah Partisi'nden gelen açıklamalar ve adımlar sonrası AK Partiyle ipler iyice gerilmişti. YRP'nin Şanlıurfa’da eski AK Partili Mehmet Kasım Gülpınar ve Elazığ’da eski AK Partili Bakan Ali Rıza Septioğlu’nun oğlu Faruk Septioğlu’nun aday göstermesi bu gerginliği oldukça artırdı.

Bu süreçte geçtiğimiz hafta AK Parti ile YRP arasında sürpriz bir görüşme gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YRP genel merkezine gitti. Bu kritik görüşme; yaklaşık 1,5 saat sürmüş sonrasında ise herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Görüşmede neler konuşulduğu oldukça merak edilirken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifak kararını duyurdu. AK Parti ile yerel seçimlerde iş birliği yapmayacaklarını söyleyen Erbakan; İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını göstereceklerini belirtti.

Yeniden Refah'ın ittifak kararı oyları nasıl etkiler? 'AK Parti için risk' - 1. Resim

"AK PARTİ İÇİN RİSK"

Peki YRP'nin bu kararı yerel seçimleri nasıl etkiler? AK Parti'nin İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki oy oranı düşer mi? Konuya ilişkin MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, tgrthaber.com.tr'den Baran Aksoy'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kulat, Dem Partinin aldığı karar İstanbul'da Ekrem İmamoğlu için nasıl bir risk oluşturuyorsa YRP'nin kararının da AK Parti için aynı oranda risk oluşturduğunu belirtti.

"SEÇİMİN GİDİŞATI DEĞİŞİR..."

YRP'nin kararından önce tgrthaber.com.tr'e konuşan Kulat şu ifadeleri kullanmıştı:

"Toplumsal karşılığı olan 2 isimden birisi Mehmet Altınöz ya da Suat Kılıç aday olacak. Eğer onlardan birisi aday olursa ki bunlar önemli isimler tıpkı Başak Demirtaş gibi. Dolayısıyla seçimin gidişatını tamamen değiştiren bir durum olacak"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İbrahim KAYA 5 Şubat 2024 17:33

Yeniden Refah partisi ittifak yapmaması iyi olur biz emekliler AKP den umudumuzu kaybettik tek ümidimiz Yeniden Refah haydi gelsin sandık

Sonraki Haber Yükleniyor...