Tgrt Haber

YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı için kararını verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Mart 2023 05:29 - Güncelleme : 26 Mart 2023 06:21
YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı için kararını verdi
cumhurbaşkanı erdoğan,kemal kılıçdaroğlu,ysk,aday,seçim

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık başvurusunu oy birliği ile kabul etti.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekillerinin belli olacağı kritik seçim öncesinde Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvim işliyor. Bu doğrultuda Meclis’te grubu bulunan partiler adaylarını YSK’ya teslim etti. Cumhur İttifakı olan AK Parti ile MHP’nin adayı gösterilen Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti gruplarınca aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yüksek Seçim Kuruluna yapılan başvuruları incelendi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İki ismin de adaylık başvurusundaki evraklarında herhangi bir eksiklik olmadığı anlaşıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanı adaylığına süresi içerisinde başvuran Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun başvuruları oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...