Tgrt Haber

ABD'nin F-16 kararı Yunanistan'da tozu dumana kattı! Muhalif lideri Çipras, Miçotakis'i topa tuttu: Ciddi bir yenilgi

12 Ekim 2022 16:38 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 17:59
Çipras, Miçotakis'i yürüttüğü politikalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cesaretlendirmekle suçladı.
Miçotakis,Çipras,Yunanistan,Türkiye,F-16

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışını koşullara bağlayan tasarıyı reddetmesi Yunanistan'da şok etkisi meydana getirdi. Hükümet ile muhalefet karşı karşıya gelirken eski Başbakan Çipras, Miçotakis’i sert diller eleştirdi. "Bu ciddi bir yenilgidir" diyen Çipras’a Miçotakis'ten ilginç bir cevap geldi. 

Çipras, Miçotakis'i yürüttüğü politikalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı cesaretlendirmekle suçladı.

ABD Senatosu, Yunanistan’ın Türkiye'ye F-16'ları şartlı verilmesi yönündeki dayatmasının aksine bir karar vererek şaşırttı.  ABD, Türkiye’ye F-16’lar şartsız verdi. Bu karar, ABD’ye giderek Türkiye’yi sürekli şikâyet eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis  ile ve anamuhalefet lideri Aleksis Çipras’ı karşı karşıya getirdi.  Eski Başbakan ve ana muhalefet lideri Çipras, Miçotakis’i sert sözlerle eleştirdi. 

ÇİPRAS MİÇOTAKİS'İ TOPA TUTTU

Türkiye'ye F-16'lar konusunda çıkan kararın ardından  eski Başbakan Çipras, Miçotakis ve ekibini topa tuttu.  Miçotakis, ABD'ye son ziyaretinde Yunanistan'a F-35 sağlanması gerektiğini savunurken, Türkiye'ye F-16 verilmemesini talep etmişti. Çipras bunu hatırlattı ve, "ABD Senatosu'nun Türk F-16'ları hakkındaki kararı, Miçotakis doktrini için son derece ciddi bir yenilgidir." dedi.

"TÜRKİYE ÖDÜLLENDİRİLİYOR"

Çipras'ın partisi SYRIZA'dan yapılan açıklamada, "Senato'nun dün F-16 savaş uçaklarının satışını sınırlayan koşulları reddetme kararı ile Türkiye, sadece Yunanistan'ın egemenliğine doğrudan meydan okuduğu ve Libya ile yeni muhtıralar imzaladığı için cezalandırılmamakla kalmıyor, aynı zamanda ödüllendiriliyor" denildi.  SYRIZA partisi, Miçotakis ve ekibini ulusal çıkarlar için giderek daha da tehlikeli olmak ile de suçladı.

"ERDOĞAN DEVAM EDECEK"

Çipras ise iktidarı bir kez daha eleştirerek, "Başbakan Türkiye'nin egemenlik haklarımıza gerçekten meydan okuması durumunda yaptırımlar konusunu gündeme getirmeye bile cesaret edemediği sürece, Erdoğan aynı cesareti göstermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"ÇİPRAS ANADOLU AJANSI GİBİ"

SYRIZA'nın bu suçlamalarına hükümet kanadından cevap geldi. Yunanistan'da hükümet sözcüsü Yannis Oikonomou, "SYRIZA, Türk Anadolu Ajansı gibi konuşuyor. Sahadaki güç dengesini kendi lehine değiştirmeyi kararlı olarak sürdürecek” diye kendilerini savundu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...