Tgrt Haber

Adı bile belli oldu! Yeni aşı akciğer kanserine karşı umut oldu

14 Eylül 2023 19:00 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 19:22
Adı bile belli oldu! Yeni aşı akciğer kanserine karşı umut oldu
,aşı

Fransa'da akciğer kanseri hastalarına uygulanan bir aşının piyasaya sürülmesinden önceki son adımı olan üçüncü faz sonuçları yayınlandı. Tedopi adlı aşının akciğer kanserine yakalanan hastalarda ölüm riskini yüzde 41 oranında düşürdüğü açıklandı.

Fransa'dan kanser hastalarına umut olacak bir haber geldi. Akciğer kanseri hastalarına uygulanan bir aşının piyasaya sürülmesinden önceki son adımı olan üçüncü faz sonuçları yayımlandı. Çalışmaya dokuz Avrupa ülkesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nden, diğer tedavilere direnç göstermiş toplam 219 hasta katıldı.

ÖLÜM ORANINI YÜZDE 41 ORANINDA DÜŞÜRÜYOR

Tedopi adlı aşının akciğer kanserine yakalanan hastalardaki ölüm riskini yüzde 41 oranında düşürdüğü açıklandı. Bu hastalardan 139'una Tedopi aşısı yapılırken geri kalan 80'ine ise kemoterapi uygulandı.

HAYATTA KALMA ORANLARI ARTTI

Tedopi alan hastaların kemoterapi alanlara kıyasla yaşam kalitelerinin ve hayatta kalma oranlarının arttığı gözlemlendi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...