Tgrt Haber

Amerika FLiRT virüs alarmına geçti! Koronavirüsün en yeni varyantı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
07 May 2024 14:24 - Güncelleme : 07 May 2024 15:14
Amerika FLiRT virüs alarmına geçti! Koronavirüsün en yeni varyantı

Koranavirüsün son ve en yeni varyantı FLiRT virüsü alarmı Amerika'da verildi. Amerika Enfeksiyon Hastalıkları Derneği, artan vaka oranlarının endişeye yol açtığını bildirdi.

ABD, koronavirüsün yeni varyantı FLiRT virüs alarmını bu kez resmi olarak duyurdu. Amerika Enfeksiyon Hastalıkları Derneği, FLiRT virüsüne yakalanan kişi sayısında ciddi artış yaşandığını belirtti. Omicron varyantına oranla daha hızlı bulaşan FLiRT, belirtilerini çok hızlı gösteren virüs türü olarak tarihe geçti. 

AMERİKA FLİRT VİRÜS ALARMINA GEÇTİ! 

FLiRT varyantı mutasyon teknikleri olarak kaydedildi. ABD'de virüs aktif olarak iki çeşitle yayıldı. Semptomları aşağı yukarı aynı olan bu virüs türü, baş ağrısı, sinüs tıkanıklığı, vücut ağrıları, ani ateşlenme ve koku kaybıyla başlar. Akabinde ise öksürük burun tıkanıklığı, ishalle devam eder. Bulaşma hızı yüksek olan FLiRT virüs hakkında Dr. Sushila Kataria, açıklamalarda bulundu.

Amerika FLiRT virüs alarmına geçti! Koronavirüsün en yeni varyantı - 1. Resim

KORONAVİRÜSÜN EN YENİ VARYANTI 

Şiddeti artan belirtiler entübe riskini de beraberinde getirir. Kataria, bağışıklığı zayıf kişilerde ölümlere yol açacağının altını çizdi. Öte yandan yaz aylarının gelmesiyle ciddi bir yayılım olacağını belirten Kataria, çocukların ve yaşlıların maske takmaları gerektiğini önerdi. Ellerin sık sık yıkanmasını öneren Amerikalı uzman, uluslararası seyahatte kişilerin dikkat etmesi gerektiğini de hatırlattı. 

Amerika FLiRT virüs alarmına geçti! Koronavirüsün en yeni varyantı - 2. Resim

Virüs varyant olarak şimdilik Amerika kıtasında tek görüldü. Bunun dışında diğer ülkelere seyahat yoluyla yayılma ihtimali olduğundan kişilerin herhangi bir belirti göstermesi akabinde yolculuk yapmasından kaçınması lazım.

Amerika FLiRT virüs alarmına geçti! Koronavirüsün en yeni varyantı - 3. Resim

Dr. Sushila Kataria, FLiRT hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bu küçük bir artış ve paniğe gerek yok. Uyanık kalmalı ve bulaşmayı önlemek için gelişmiş testlerin, hedefe yönelik aşıların ve önleyici tedbirlere sürekli bağlı kalmanın gerekli olduğundan emin olmalıyız. Kovid dostu protokollere, yani yıkanmaya uymalıyız."

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...