Tgrt Haber

Bakan Işıkhan duyurdu! 23 ilaç daha SGK'nın geri ödeme listesinde...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Ekim 2023 16:41 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 16:48
Bakan Işıkhan duyurdu! 23 ilaç daha SGK'nın geri ödeme listesinde...
,ilaç,sgk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6'sı yerli üretim olmak üzere 23 ilacın geri ödeme listesi kapsamına alındığını duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) geri ödeme listesine 23 ilaç daha eklendi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi kapsamında 23 ilacın geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

İLAÇLARDAN 6'SI YERLİ ÜRETİM

Geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 5'inin antianemik ilaç, 5'inin antipsikotik ilaç, 5'inin immunosüpresant, 4'ünün kanser ilacı, 2'sinin solunum sistemi ilacı, birinin tiroid tedavisinde kullanılan ilaç ve bir tanesinin de vitamin ilacı olduğu belirtildi. Bu ilaçlardan 6'sının yerli üretim olduğunu söyleyen Işıkhan, "İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim" ifadesini kullandı.

https://twitter.com/isikhanvedat/status/1714983184134238513

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...