Tgrt Haber

Bilim insanlarından et yiyen bakteri uyarısı: İklim değişikliği nedeniyle ikiye katlayacak

24 Mart 2023 13:30 - Güncelleme : 24 Mart 2023 13:44
Bilim insanlarından et yiyen bakteri uyarısı: İklim değişikliği nedeniyle ikiye katlayacak
Et yiyen bakteri

Çoğu vakada ölüme neden olan et yiyen bakterinin vakalarında hızlı artış bilim insanlarını harekete geçirdi. Son rapora göre önümüzdeki yıllarda vaka sayısı ikiye katlayacak. 

Küresel ısınma ve buna bağlı iklim değişikliğinden dolayı et yiyen bakterileri vakalarında artış yaşanıyor. Son raporlara göre sonuçlar endişe veriyor. Rapora göre, Vibrio vulnificus olarak bilinen et yiyen bakterinin sayısı, iklim değişikliği nedeniyle önümüzdeki yıllarda ikiye katlanacak. Birleşik Krallık'taki East Anglia Üniversitesi'ne göre 2040'lar geldiğinde, Vibrio vulnificus'un sayısı şu ankinin iki katına çıkacak.

ÖLÜME NEDEN OLUYOR

Şu anda yaklaşık 80.000 Amerikalıya her yıl bakteri bulaşıyor ancak sayının çok daha yüksek olması bekleniyor. Yeni bir bilimsel çalışma şunları gösterdi: "Büyüyen ve giderek artan yaşlı nüfusla birleştiğinde yıllık vaka sayısı iki katına çıkabilir.” Uzmanlar et yiyen bakteri ile ilgili bireysel ve halk sağlığı bilincine olan ihtiyacı vurgulandı. 

ET YİYEN BAKTERİNİN BELİRTİLERİ 

Bakteri sulu ishalin yanı sıra karın krampları, mide bulantısı, kusma, ateş ve titremeye neden oluyor. Uzmanlara göre bakterinin endişe veren yönü vücutta hızla yayılması ve vakaların yaklaşık %10'unda acil cerrahi doku çıkarılması veya uzuv kaybına neden olması. 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...