Tgrt Haber

Burun Estetiği Ameliyatı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

28 Aralık 2022 14:03 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 14:06
Burun Estetiği Ameliyatı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
burun estetik

Aynı zamanda; burun estetiği ideal nefes alma fonksiyonu olan yüzün tamamına ve kişiyle uyumlu bir burnun oluşması için gerçekleştiren bir ameliyat olarak bilinir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Bu fonksiyonun en iyi bir şekilde korunması ve iyileştirilmesi bu ameliyatta temel maksattır. Burun estetiği ameliyatı hem görsellik hem de sağlık açısından başvurulmuş olan cerrahi bir operasyondur.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatı veya rinoplasti olarak adlandırılan cerrahi işlem esnasında burundaki estetik sorunun içeriği burnun doku özellikleri hastanın talebi ameliyattan beklentileri ve aynı ameliyattan müdahale edilmesi planlanmış olan sinüzit burun içi şişlikler veya burun için et büyümeler gibi rahatsızlıkların olup olmamasına bağlı olarak farklı cerrahi yöntemler kullanılabilmektedir. Burun ameliyatlarında özel durumlar haricinde genel anestezi tercih edilmekte ve ameliyat süresi yapılacak müdahalenin içeriğine ve kullanılacak yönteme bağlı olarak bir buçuk veya iki buçuk saat arasında gerçekleştirilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

Genellikle burun estetiği ameliyatı olmadan bir gün önce banyo yapınız ve yüzünüzü antibakteriyel bir sabunla temizleyiniz. Ameliyata gelirken makyaj ürünlerinden hiçbirini kullanmayınız ve oje sürmeyiniz. Burun estetiği esnasında ve sonrasında bulantı kusma ve bu durumlara bağlı olarak olabilecek istenmeyen bu durumlardan kaçınmak maksadı ile ameliyat saatinden 8 saat önce katı ve su dahil olmak üzere sıvı gıdaların tüketimi kesilmesi gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği ameliyatı hem burun solunumunda sorunu olan hem de burunlarının görünümünü estetik olarak beğenmeyen herkes burun estetiği ameliyatı yaptırabilir. Ameliyat için karar verilirken ön muayene yapılması ve hastanın ameliyattan sonraki beklentileri tam olarak bilinmesi oldukça önemlidir. Burun estetiği burunla alakalı talebi isteği olan herkese sağlık durumu da uygunsa yapılabilir. Burun şekli kemerli olması uzun olması burun ucunun düşük olması burun deliklerinin büyüklüğü ya da asimetri gibi şikayetlerinden dolayı burun estetiği yapılabilmektedir.

Estetik cerrahi uzmanlarının ifadelerine göre burun estetiği fiyatları değişken bir değere sahip olduğu söyleniyor. Fakat bu tip ameliyatların değerinin tam olarak belirlenmesi doktorun hastaya uygulayacağı yöntemin ayrıntıları ile alakalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

Burun müdahalesinden 5 ila 7 gün sonra belirgin ödem ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burunda ve burun bölgesinde ödemin tamamen inmesi de burnun son halini alması ince deriye sahip olan kişileri 6 ila 12 ay kadar zaman alırken, kalın burun derisine sahip olan kişilerde bu süre daha uzun ve bir ya da 2 yıl kadar zaman aldığı görülebilir. Burun ameliyatı sonrasında kendini iyi hisseden hastaların dışarı çıkmasında herhangi bir engel yoktur. Burun estetiği ameliyatından 48 saat sonra normal yaşama dönüşünü ilk sinyalleri olarak hastanın ılık olacak şekilde bir duş almasına izin verilir.

Ayrıca burun estetiği fiyatları işlemin ne kadara mal olacağı hakkında ve kişinin bilmesi gereken bütün detayları kişiye uzman doktor tarafından iletilecektir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği ameliyatı çok düşük fiyatlar ile yapılabilecek bir uygulama değildir. Ameliyatı gerçekleştirecek olan doktorun deneyimi hastanenin ameliyathane ve tıbbi cihaz donanımı burun estetiği yapılacak merkez seçiminde burun estetiği fiyatları önemli kriterlerdir.

Kaynak: https://www.huseyinkandulu.com/burun-estetigi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...