Tgrt Haber

Canan Karatay karaciğer yağlanmasına sitem etti! "Evinize soktuğunuz beyaz zehir"

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
18 May 2024 16:19 - Güncelleme : 18 May 2024 17:16
Canan Karatay karaciğer yağlanmasına sitem etti! "Evinize soktuğunuz beyaz zehir"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, karaciğer yağlanması olan kişilere önerilerde bulundu. Beyaz un, rafine şeker ve tuzun evlere sokulan zehirler olduğunu belirten Karatay, bu gıdaların evlere sokulmaması konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2024 yılı sağlık verilerinde yer alan karaciğer yağlanmasındaki artışa dikkat çeken Canan Karatay, sitemde bulundu. "Eve sokulan beyaz zehir" olarak bahsettiği besinleri ve vücuda olan etkileri tek tek açıkladı. 

CANAN KARATAY KARACİĞER YAĞLANMASINA ÖFKE KUSTU!

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, artan karaciğer yağlanma vakalarından bahsetti. Karatay, karaciğer yağlanmasına neden olan beyaz un, rafine şeker ve tuzların acilen evlerden çıkarılması gerektiğini bildirdi. Ünlü doktor hemen hemen her evde olan bu üçlünün insan vücudundan atılmadığını aksine karaciğeri kapladığını belirtti. 

Canan Karatay karaciğer yağlanmasına öfke kustu! "Evinize soktuğunuz beyaz zehir" - 1. Resim

Karatay, evinize soktuğunuz beyaz zehir olan beyaz un şeker ve tuz çok zararlı. Vücutta bunlar emilmiyor. Bu yüzden Türklerin ilk yemeği olan ekşi mayalı ekmeğe geri dönülmesi lazım. Ayrıca doğal tuz olan kaya ya da himalaya tuzu tüketilmeli.

Canan Karatay karaciğer yağlanmasına öfke kustu! "Evinize soktuğunuz beyaz zehir" - 2. Resim

Rafine şeker, ise tamamen evden çıkartın" dedi. Karatay, bununla beraber alınan ilaçlarında vücuttaki enzim sistemini bozduğunun altını çizdi. Uzmana danışılmadan alınan antibiyotik tamamen tabaka birikmesine yol açar. 

Canan Karatay karaciğer yağlanmasına öfke kustu! "Evinize soktuğunuz beyaz zehir" - 3. Resim

Canan Karatay, karaciğeri yağlardan arındırmak için kekik suyunu ve ananas meyvesini önerdi. Bunun yanı sıra beslenmeyen ek olarak gün içinde en az 30 en fazla ise 60 dakika yürünmesi gerektiğini belirtti. Öte yandan somon balığı, avokado, ciha tohumu, keten tohumu, ceviz, kabak çekirdeği ve maş fasulyesi de karaciğer yağlanmasını engeller. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...